ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами

12 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4587
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами.
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Фото: автора

Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.

Інгредієнти:
2 свинячих чи 1 яловичий язик,
1 склянка волоських горіхів,
1 велика цибулина,
2-3 зубки часнику,
1 склянка сметани або вершків,
дрібка цукру,
сіль, перець, хмелі-сунелі.

Приготування:
Відварений й почищений заздалегідь язик нарізати великими пластинками і викласти в глибоке деко.

Цибулю обсмажити на оливковій олії до прозорості з дрібкою солі та цукру.

Викласти зверху на язик. Притрусити хмелі-сунелі.


Горіхи злегка підсушити на сухій сковорідці й змолоти у млинку разом із часником. Потім влити сметану й ще раз збити все разом.

Залити соусом язик.


Накрити деко фольгою і поставити в гарячу духовку на 15 хвилин. Потім фольгу зняти й запікати ще 10 хвилин.  

м`ясо та субпродукти, язик, язик по-кавказьки, кавказька кухня, язик у сетанно-горіховому соусі,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую