clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1707

Шотландський кекс від солістки гурту «Лісапетний батальйон» Наталі Фаліон


"Кекс великий — близько 1,5 кг. І головне, не черствіє протягом місяця! Навпаки, з кожним днем стає все смачнішим" - каже пані Наталя. Фото: Світлана ЯСЬКОВА

Смаколик, який не черствіє протягом місяця.

 

«Раніше я досить часто випікала пляцки, багатошарові, з кремом та різними начинками. Нині ж виступи, гастролі та концерти забирають багато часу, тому шукаю більш простіші рецепти, — каже Наталя Іванівна. — Традиційним десертом у нас на різдвяні свята є шотландський кекс. Він великий — близько 1,5 кг. І головне, не черствіє протягом місяця! Навпаки, з кожним днем стає все смачнішим. Нещодавно я навіть ділилася рецептом його приготування у передачі «Все буде добре!».

Інгредієнти:

Для тіста:

300 г борошна,

яєчний жовток,

150 г вершкового масла,

3 ст. л. крижаної води,

дрібка солі.

Для начинки:

70 г мигдалю,

300 г замороженої смородини,

75 г цукатів,

250 г світлих та темних родзинок,

125 г в’яленої журавлини,

70 г борошна,

50 г кислого молока чи кефіру,

2 ст. л. цукру,

1 яйце,

60 мл коньяку або білого вина,

0,5 ч. л. меленого імбиру,

0,5 ч. л. меленої кориці,

1 ч. л. чорного меленого перцю,

3 горошини духм’яного перцю (розмолоти).

Приготування:

Чорну смородину попередньо розморозити, злити рідину. Мигдаль підсушити й розмолоти 1/3 частину горішків на крихту, 2/3 частини — крупніше. Цукати подрібнити, родзинки промити гарячою водою. Змішати в мисці мигдаль, родзинки двох видів, в'ялену журавлину, цукати.

Для пісочного тіста просіяти на дошку борошно з дрібкою солі, додати холодне масло, порізане шматочками й порубати ножем на крихту. Додати крижану воду і швидко замісити тісто. Скачати його в кулю, загорнути харчовою плівкою і покласти в холодильник на 30 хвилин. Потім тонко розкачати між шарами харчової плівки, вирізати пласти необхідних розмірів і викласти боки і дно прямокутної форми для хліба. Форму можна попередньо встелити папером для випічки й змастити маслом. Змішати 70 г борошна, дрібно мелений мигдаль, імбир, корицю, духмяний і чорний перець, перемешати. Висипати борошно зі спеціями у велику миску, додати чорну смородину і, струшуючи миску, перемішати, щоб борошно покрило всі ягоди. Потім додати сухофрукти і ще раз перемішати.У чашці збити виделкою яйця з цукром і кислим молоком. Додати яєчну суміш і алкоголь до сухофруктів, добре перемішати. Викласти начинку в форму і ущільнити її ложкою. Зверху накрити кришечкою з тіста і защипнути краї. Випікати при температурі 170ºС протягом 2,5 години. Якщо кекс зверху почне занадто рум'янитися, накрити фольгою. Готовий кекс охолодити, загорнути у фольгу і покласти в холодильник мінімум на 5 днів дозрівати.

 

рецепт від зірки, солодка випічка, різдвяна випічка, шотландський різдвяний кекс, кекс, шотландська кухня, цукати, сухофрукти, Фаліон Наталя, Лісапєтний батальйон

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мега-шоколадний пиріг «Шоко тріо» без яєць та вершкового масла
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 769
Мінімум продуктів, мінімум часу і у вас на столі прекрасний супер-вологий шоколадний тортик.
Яблучний кухе з цукровою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 900
Чудовий німецький пиріг! Таке смачне й ніжне тісто, що його можна їсти навіть окремо від начинки. Проте з печеними яблучками воно ідеально поєднується!
Cербський кох — одночасно і найніжніша випічка, і смачний десерт
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 953
Смаколик буквально тане у роті, завдяки просоченню гарячим молоком. Готується дуже швидко та просто!
Горіхові кекси з грушами та в’яленою вишнею (пісні)
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 636
У цій випічці вдало поєднується солодкість горіхового тіста, соковитість фруктів та кислинка ягід.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: