clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1328

Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці

Страва виходить соковитою, насиченою, із ніжним молочним присмаком.
Страва виходить соковитою, насиченою, із ніжним молочним присмаком. Фото: автора

Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.

Гульчехра настільки проста у виконанні, що навіть дивно, звідки береться такий чудовий і гармонійний смак. Як основний інгредієнт використовується курка. Підійде будь-яка частина птиці. Страва виходить соковитою, насиченою, із ніжним молочним присмаком. Дуже смачно їсти її з вареним рисом. Обов'язково потрібно покласти спеції і часник. А для того, щоб соус вийшов густішим, додають борошно. Спробуйте гульчехру – це дуже смачно!

Інгредієнти:

500 г курячого м'яса (можна з кістками),

2 великі цибулини,

5 зубків часнику,

1 ст. л. борошна,

50 мл молока,

4-5 ст. л. сметани,

150-200 мл води або бульйону,

зелень, сіль і перець за смаком,

0,5 ч. л. хмелі-сунелі, кмин,

0,5 ч. л. цукру.

Приготування:

М'ясо нарізати невеликими шматочками.

Цибулю півкільцями.

Обсмажити цибулю до золотавого кольору окремо. М'ясо обсмажити до легкої скоринки, трішки пополити та поперчити.

У молоці перемішати борошно, щоб не було грудочок. Додати до курки молоко, сметану, воду або бульйон, сіль, цукор, спеції. Перемішати, тушкувати 5 хвилин. Потім додати цибулю. Тушкувати до готовності, помішуючи (під кришкою).

Наприкінці додати вичавлений часник і дрібно нарізану зелень.

м`ясо та субпродукти, курятина, гульчехра, страви з курятини, куряче філе, узбецька кухня, курка в сметані, курка в молоці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рагу зі свинини та гарбуза в темному пиві (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
м`ясо та субпродукти, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1648
М’ясо можна використовувати будь-яке, навіть саме жорстке. Приготоване у такий спосіб, воно стане дуже ніжним і соковитим.
Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1832
Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.
Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 213
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
М’ясо в картопляно-сирній «шубці»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1414
Найсмачніша картопля, запечена в духовці з фаршем.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: