ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef

16 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6855
Чимось віддалено бананабред нагадує брауні, але його текстура бальш бісквітна.
Чимось віддалено бананабред нагадує брауні, але його текстура бальш бісквітна. Фото: автора

З таким хлібом навіть торту не потрібно!

 

Цей банановий кекс дуже популярний у Штатах. Він неймовірно ніжний, ароматний, м'який і при цьому, злегка липкуватий від соковитості банана. Тому ви ніколи не сплутаєте його з іншими десертами. Звісно, що від хліба тут лише форма. Чимось віддалено бананабред нагадує брауні, але його текстура бальш бісквітна. Її неможливо описати, потрібно тільки пробувати. Як застерігає сам автор рецепту: «Будьте обережні, звикання дуже ймовірне!».

 

Інгредієнти:

115 г вершкового масла,

175 г борошна,

200 г цукру,

60 г якісного какао,

130 мл сметани,

2 яйця,

ванілін,

1 ч. л. соди,

4 банана (2 в тісто, 2 для начинки).

 

Приготування:

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці й трішки охолодити.

У мисці з'єднати борошно, цукор, какао і соду.

Банани (2 шт.) подрібнити товкачем для картоплі пюре.

Влити до сухих інгредієнтів масло, сметану та пюре з бананів. Додати яйця.

Все з’єднати міксером до однорідності (після міксера шматочків бананів не залишиться взагалі й тісто буде досить густим).

Підготувати форму. Бажано для хлібу (довга, прямокутна, у мене 10х30 см), тому що таке тісто любить швидко пропектися. Але, в принципі, ви зможете і в круглій випікти. Зробить «французьку рубашку» з вершкового масла та борошна, або ж встеліть форму шматочками пергаменту (я змочую його попередньо водою і не змащую взагалі).

Вилити тісто у форму (слід врахувати, що воно добре підніметься, тому варто залишити хоча б 1 см від верхнього краю). Банани, які залишилися обережно «притопити» в тісто.

Випікати при 160ºС (режим «верх-низ») протягом 80 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Готовий кекс трохи охолодити, звільнити від форми та пергаменту й залишити охолоджуватися на решітці.

Потім загорнути в харчову плівку на добу. Зберігайте в холодильнику. Саме наступного дня бананабред смакує найкраще.

 

 

 

 

солодка випічка, бісквіт, шоколадна випічка, брауні, бананабред, банановий хліб, кекс, шоколадний кекс, випічка з бананами, банани, какао, шоколад, американська кухня, популярні рецепти світу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую