Гаряча тема:
- Війна
Цей банановий кекс дуже популярний у Штатах. Він неймовірно ніжний, ароматний, м'який і при цьому, злегка липкуватий від соковитості банана. Тому ви ніколи не сплутаєте його з іншими десертами. Звісно, що від хліба тут лише форма. Чимось віддалено бананабред нагадує брауні, але його текстура бальш бісквітна. Її неможливо описати, потрібно тільки пробувати. Як застерігає сам автор рецепту: «Будьте обережні, звикання дуже ймовірне!».
Інгредієнти:
115 г вершкового масла,
175 г борошна,
200 г цукру,
60 г якісного какао,
130 мл сметани,
2 яйця,
ванілін,
1 ч. л. соди,
4 банана (2 в тісто, 2 для начинки).
Приготування:
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці й трішки охолодити.
У мисці з'єднати борошно, цукор, какао і соду.
Банани (2 шт.) подрібнити товкачем для картоплі пюре.
Влити до сухих інгредієнтів масло, сметану та пюре з бананів. Додати яйця.
Все з’єднати міксером до однорідності (після міксера шматочків бананів не залишиться взагалі й тісто буде досить густим).
Підготувати форму. Бажано для хлібу (довга, прямокутна, у мене 10х30 см), тому що таке тісто любить швидко пропектися. Але, в принципі, ви зможете і в круглій випікти. Зробить «французьку рубашку» з вершкового масла та борошна, або ж встеліть форму шматочками пергаменту (я змочую його попередньо водою і не змащую взагалі).
Вилити тісто у форму (слід врахувати, що воно добре підніметься, тому варто залишити хоча б 1 см від верхнього краю). Банани, які залишилися обережно «притопити» в тісто.
Випікати при 160ºС (режим «верх-низ») протягом 80 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
Готовий кекс трохи охолодити, звільнити від форми та пергаменту й залишити охолоджуватися на решітці.
Потім загорнути в харчову плівку на добу. Зберігайте в холодильнику. Саме наступного дня бананабред смакує найкраще.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: