clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2064

Запіканка з печінки під сиром

Запіканка більше нагадує ніжне печінкове суфле.
Запіканка більше нагадує ніжне печінкове суфле. Фото: автора

Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!

Рецепт ЧУДОВИЙ! А при наявності блендера, готувати дуже легко й просто. Тортики з печінки не всім підходять, смажене й жирне — це неабиякий удар по печінці. А тут все запікається, що дуже корисно. Запіканка більше нагадує ніжне печінкове суфле. Смачна як у гарячому вигляді, так і в холодному.

 

Інгредієнти:

700 г свинячої печінки (підійде також куряча, індича або яловича),

3 яйця,

2 великі цибулини,

1 велика морквина,

3-4 ст. л. манки,

50 мл сметани,

50-70 г сиру сулугуні,

перець чорний мелений,

сіль, мускатний горіх, кмин,

дрібка цукру.

 

Приготування:

Печінку замочити на ніч у молоці або у воді. Зранку помити, почистити від плівочок і порізати шматочками. Ретельно подрібнити в блендері (якщо блендера немає, то можна пропустити через м'ясорубку). Цибулю почистити й дрібно нарізати. Моркву натерти на тертці. Спасерувати овочі на сковорідці з соняшниковою олією, дрібкою цукру та кмином (за бажанням, але ця спеція неабияк «розкриває» та доповнює смак печінки). З’єднати печінку із засмажкою. Додати манну крупу, сметану, посолити, поперчити, присмачити спеціями. Залишити суміш на хвилин 20, щоб манка встигла набрякнути.

Квадратну форму змастити вершковим маслом та притрусити манкою.

Вилити підготовлений печінковий фарш. Зверху натерти сир.

Накрити фольгою та випікати 30 хвилин при 170ºС. Потім фольгу зняти й готувати ще 10 хвилин до зарум’янювання сиру.

Дати запіканці трішки охолонути й нарізати порційними шматками.

 

м`ясо та субпродукти, запікання, печінка, страви з печінки, запіканка з печінки під сиром, запіканки, сир сулугуні

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка по-грузинськи «Шкмерулі»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2215
Ця страва походить від назви Рачинського села Шкмері. Кажуть (за достовірність не ручаюсь), що вона стала результатом селянської ощадливості. Для її приготування один селянин просто використав те, що було під рукою. Проте тепер це дуже популярна і дуже смачна страва грузинської кухні!
Стіжки – ніжні котлетки під сиром із грибною начинкою
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 512
Надзвичайно ситна й смачна страва з найдоступніших продуктів, яка подобається і дорослим, і дітям.
Свиняча рулька з яблуками та чорносливом за рецептом Ігоря Місевича
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 840
Дехто вважає, що свиняча рулька – це жорстке м'ясо. Однак, якщо ви приготуєте її за фірмовим рецептом учасника проекту «МайстерШеф», то вона вийде у вас м'якою, соковитою, ніжною, ароматною і на диво смачною!
Тюфтельки в їстівних "стаканчиках"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 587
Оригінальна ідея святкової подачі простої буденної страви.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: