Гурман
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин

Сарделька в тісті смачна як у холодному, так і в гарячому вигляді. Фото: автора
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Легко, швидко, смачно й ситно. Можна в такий спосіб готувати сосиски в тісті і навіть лікарську ковбасу! У мене сардельки, оскільки саме вони були у холодильнику. Без особливого клопоту вийшли справжні пиріжки! Тісто м'яке та ніжне.
Інгредієнти:
5 сардельок.
Кляр:
0,5 склянки сметани,
0,5 склянки борошна,
2 яйця
1 ч. л. гірчиці,
сіль, перець,
1/4 ч. л. соди.
Приготування:
Змішати в мисці сметану, гірчицю та яйця. Посолити й поперчити, додати соду.
Всипати борошно, ретельно змішати (має вийти густовате тісто, як на оладки, щоб не стікало з сосиски чи сардельки).
Сардельки почистити від шкірки й нарізати у довільній формі — кружальцями чи квадратиками.
Занурити шматочки сардельок у кляр (я просто висипаю їх у миску з кляром і перемішую).
Смажити на олії з обох боків.
Викладати на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Потім скласти у каструльку.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Сарделька в тісті смачна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
До теми
закуски, солодка випічка, солона випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 378
Легкі, порожнисті усередині, випікаються у формочках для мафінів, а на смак нагадують еклери. Їх можна наповнювати будь-якими начинками – як солодкими, так і солоними!
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 551
Смачний рейтинг складено за версією «Гурману» та перевірено й схвалено багатьма господинями.
закуски, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 806
Яскрава святкова закуска, яка прикрасить будь-який стіл і порадує чудовим смаком.
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1935
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.