ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Австрійський шоколадний манник із замороженими ягодами та горіхами

24 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5122
Подавати манник можна зі збитими вершками, з варенням, зі згущеним молоком, з кіселем, з морозивом.
Подавати манник можна зі збитими вершками, з варенням, зі згущеним молоком, з кіселем, з морозивом. Фото: автора

Дуже простий, швидкий, пухкий і неймовірно смачний!

Більша половина зими вже минула, тож прийшла пора «утилізовувати» свої запаси з морозильної камери. А найбільше у мене на поличках заморожених ягід. От так і згадала я про диво-рецепт простого шоколадного манника, до якого все ніяк не доходили руки. І абсолютно даремно! Пиріг виходить в міру високим, проте пухкеньким, практично невагомим. Ягідки дають легку кислинку, а горішки — приємно похрустують. А ще він шоколадно-шоколадний!

 

Інгредієнти:

0,5 склянки молока,

150 г манки,

100 г вершкового масла,

1 склянка цукру (якщо ви солодкоїжка, то 1,5 склянки),

2 яйця,

300 г борошна,

50 г какао,

200 г замороженої ягоди (найсмачніше з малиною, але можна будь-яку),

ванілін, дрібка солі,

1 ч. л. розпушувача,

50-70 г підсмажених волоських горіхів.

 

Приготування:

Розігріти духовку до 180ºС. Форму змастити маслом та присипати манкою.

Mасло, цукор, дрібку солі і ванілін збити до пишної маси. Не припиняючи збивати, ввести по одному яйця. Просіяти какао, борошно, розпушувач. Додати манку, влити молоко. Все збити до однорідної маси й залишити на 20 хвилин для набухання манки.

Потім додати ягоду (не розморожувати!) та подрібнені горішки. Обережно перемішати.

Викласти тісто в форму.

Випікати 40-45 хвилин (режим «верх-низ», готовність перевірити зубочисткою). Дати охолонути у формі (верх може розтріскатися як у кекса — це нормально, не хвилюйтеся).

Щедро посипати манник цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подають манник з чим завгодно — тут простір для фантазії безмежний. Можна зі збитими вершками, з варенням, зі згущеним молоком, з кіселем. Як вам більше до вподоби. Особисто я обожнюю манники із морозивом. Саме тому використовую лише 1 склянку цукру, оскільки їм цей смаколик завжди з якимись солодкими помадками, поливками чи соусами.

 

 

манник, солодка випічка, австрійський шоколадний манник з ягодами та горіхами, шоколадна випічка, австрійська кухня, горіхи, ягоди, прості рецепти

Коментарі:

  Так  Ні, дякую