Гаряча тема:
- Війна
Більша половина зими вже минула, тож прийшла пора «утилізовувати» свої запаси з морозильної камери. А найбільше у мене на поличках заморожених ягід. От так і згадала я про диво-рецепт простого шоколадного манника, до якого все ніяк не доходили руки. І абсолютно даремно! Пиріг виходить в міру високим, проте пухкеньким, практично невагомим. Ягідки дають легку кислинку, а горішки — приємно похрустують. А ще він шоколадно-шоколадний!
Інгредієнти:
0,5 склянки молока,
150 г манки,
100 г вершкового масла,
1 склянка цукру (якщо ви солодкоїжка, то 1,5 склянки),
2 яйця,
300 г борошна,
50 г какао,
200 г замороженої ягоди (найсмачніше з малиною, але можна будь-яку),
ванілін, дрібка солі,
1 ч. л. розпушувача,
50-70 г підсмажених волоських горіхів.
Приготування:
Розігріти духовку до 180ºС. Форму змастити маслом та присипати манкою.
Mасло, цукор, дрібку солі і ванілін збити до пишної маси. Не припиняючи збивати, ввести по одному яйця. Просіяти какао, борошно, розпушувач. Додати манку, влити молоко. Все збити до однорідної маси й залишити на 20 хвилин для набухання манки.
Потім додати ягоду (не розморожувати!) та подрібнені горішки. Обережно перемішати.
Викласти тісто в форму.
Випікати 40-45 хвилин (режим «верх-низ», готовність перевірити зубочисткою). Дати охолонути у формі (верх може розтріскатися як у кекса — це нормально, не хвилюйтеся).
Щедро посипати манник цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подають манник з чим завгодно — тут простір для фантазії безмежний. Можна зі збитими вершками, з варенням, зі згущеним молоком, з кіселем. Як вам більше до вподоби. Особисто я обожнюю манники із морозивом. Саме тому використовую лише 1 склянку цукру, оскільки їм цей смаколик завжди з якимись солодкими помадками, поливками чи соусами.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: