clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3201

Австрійський шоколадний манник із замороженими ягодами та горіхами

Подавати манник можна зі збитими вершками, з варенням, зі згущеним молоком, з кіселем, з морозивом.
Подавати манник можна зі збитими вершками, з варенням, зі згущеним молоком, з кіселем, з морозивом. Фото: автора

Дуже простий, швидкий, пухкий і неймовірно смачний!

Більша половина зими вже минула, тож прийшла пора «утилізовувати» свої запаси з морозильної камери. А найбільше у мене на поличках заморожених ягід. От так і згадала я про диво-рецепт простого шоколадного манника, до якого все ніяк не доходили руки. І абсолютно даремно! Пиріг виходить в міру високим, проте пухкеньким, практично невагомим. Ягідки дають легку кислинку, а горішки — приємно похрустують. А ще він шоколадно-шоколадний!

 

Інгредієнти:

0,5 склянки молока,

150 г манки,

100 г вершкового масла,

1 склянка цукру (якщо ви солодкоїжка, то 1,5 склянки),

2 яйця,

300 г борошна,

50 г какао,

200 г замороженої ягоди (найсмачніше з малиною, але можна будь-яку),

ванілін, дрібка солі,

1 ч. л. розпушувача,

50-70 г підсмажених волоських горіхів.

 

Приготування:

Розігріти духовку до 180ºС. Форму змастити маслом та присипати манкою.

Mасло, цукор, дрібку солі і ванілін збити до пишної маси. Не припиняючи збивати, ввести по одному яйця. Просіяти какао, борошно, розпушувач. Додати манку, влити молоко. Все збити до однорідної маси й залишити на 20 хвилин для набухання манки.

Потім додати ягоду (не розморожувати!) та подрібнені горішки. Обережно перемішати.

Викласти тісто в форму.

Випікати 40-45 хвилин (режим «верх-низ», готовність перевірити зубочисткою). Дати охолонути у формі (верх може розтріскатися як у кекса — це нормально, не хвилюйтеся).

Щедро посипати манник цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подають манник з чим завгодно — тут простір для фантазії безмежний. Можна зі збитими вершками, з варенням, зі згущеним молоком, з кіселем. Як вам більше до вподоби. Особисто я обожнюю манники із морозивом. Саме тому використовую лише 1 склянку цукру, оскільки їм цей смаколик завжди з якимись солодкими помадками, поливками чи соусами.

 

 

манник, солодка випічка, австрійський шоколадний манник з ягодами та горіхами, шоколадна випічка, австрійська кухня, горіхи, ягоди, прості рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куглоф – найсмачніша у світі французька здоба
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 7547
Традиційна австрійська випічка, яка міцно увійшла в культуру Франції. Її навіть вважають національним ельзаським десертом.
Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 691
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 895
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 973
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: