clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3809

Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня

Особливість салату — красива подача, яка імітує гніздечко з яєчками. Саме тому я і вирішила, що така «куряча тематика» обов’язково сподобається Півнику.
Особливість салату — красива подача, яка імітує гніздечко з яєчками. Саме тому я і вирішила, що така «куряча тематика» обов’язково сподобається Півнику. Фото: автора

28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.

Готувала цей салатик для новорічного застілля і він так усім сподобався, що вирішила повторити його на біс у Новий рік Вогняного Півня за східним календарем. Страва не складна, продукти звичні, смак дуже гармонійний. Тому не обов’язково чекати якоїсь святкової події, аби потішити нею своїх рідних. Особливість салату — красива подача, яка імітує гніздечко з яєчками. Саме тому я і вирішила, що така «куряча тематика» обов’язково сподобається Півнику.

 

Інгредієнти:

250 г шинки,

400 г маринованих печериць,

3 яєчні білки,

100 г твердого сиру (у мене адигейський),

3 картоплини,

сіль, мелений перець,

домашній майонез,

листя салату,

Для яєчок:

100 г домашнього сиру,

3 яєчні жовтки,

зелень кропу,

густа сметана,

ніжна гірчиця,

2 зубки часнику.

 

Приготування:

Картоплю помити, почистити й нарізати дуже тонкою соломкою. Викласту на розігріту з олією сковорідку і смажити, не перемішуючи, на сильному вогні, поки картопля не вкриється рум'яною скоринкою (я смажила у фритюрниці протягом 10 хвилин).

Вийняти картоплю на паперовий рушник, обсушити від зайвого жиру. Посолити, охолодити.

Шинку нарізати тонкою соломкою.

Печериці — невеликими скибочками.

Яйця зварити круто. Білки відокремити від жовтків. Білки натерти на крупній тертці разом із сиром.

Для яєчок: жовтки натерти на тертці. Сир збити блендером, щоб не було грудочок. Зелень помити, обсушити й дрібно нарізати. Часник пропустити через часникодавку. З'єднати все разом, додати трохи сметани (для того, щоб маса стала пластичнішою і з неї можна було ліпити) і ретельно перемішати. З сирної маси сформувати малесенькі яєчка.

Листя салату помити, обсушити і застелити ним дно пласкої тарілки. У мисці з'єднати печериці, шинку яєчні білки, тертий сир, додати майонез і добре перемішати.

На листя салату викласти салатну масу у вигляді гнізда, з невеликим заглибленням посередині.

Оформити салат по колу смаженою картоплею, імітуючи куряче гніздечко.

У заглиблення покласти сирні яєчка.

За бажанням прикрасити салат зеленню.

 

салати, салат, салат куряче гніздо, картопля фрі, шинка, курячі яєчка, мариновані шампіньйони, рік Вогняного Півня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Цезар» з куркою та часниковими сухариками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2296
Одна з найпопулярніших страв північноамериканської кухні.
Салат «Моя фантазія» з курятиною, спаржевою квасолею та помідорами
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1274
Рецепт цього салатика виник в моїй голові абсолютно спонтанно. Я просто змішала продукти, які знайшлися в моєму холодильнику. Результат порадував. Салат вийшов легким та смачним, з приємною гірчично-горіховою ноткою рукколи.
Салат «Тіфані» із сирно-сметанним соусом
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2467
Смачний, соковитий та дуже ошатний. І головне - без майонезу!
Теплий салат із баклажанами, квасолею та маринованою цибулею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 381
Лише три основних інгредієнти, а на виході – справжня симфонія смаку та аромату!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: