clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Січня 2017 р. Ангеліна ПІДЛІСНА 6929

«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті

І тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті.
І тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті.

Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.

У вас виходить торт із кремом посередині. Розшарування відбувається за рахунок різної жирності складових.

Інгредієнти (на форму 20х20см):

4 яйця,

125 г вершкового масла,

500 мл теплого молока,

115 г борошна,

150 г цукру,

0,5-1 ч. л. ваніліну (без гірки),

1 ст. л. води.

Приготування:

Білки відокремити від жовтків та збити з дрібкою солі до стійких піків. Жовтки збити з цукром, ваніліном і водою. Масло розтопити і злегка охолодити, влити його у жовтки та ретельно збити. Всипати в три прийоми борошно, щоразу ретельно збиваючи. Вилити половину молока, ретельно збити, потім додати решту молока і знову збити. Обережно підмішати білки (перемішувати зверху донизу). Форму змастити вершковим маслом і посипати борошном (форма має бути нероз'ємною!). Вилити тісто (воно виходить навіть рідкішим, ніж на млинці). Поставити в духовку при 175ºС на 40-60 хвилин (комусь знадобиться менше, комусь більше часу, все залежить від вашої духовки). Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд: зверху тістечко має добре підрум'янитися, а серединка злегка колихатися. Повністю охолодити. Посипати цукровою пудрою і нарізати на порції. Можна прикрасити цукатами.

тістечко, десерти, солодка випічка, розумне тістечко, цукати, заварний крем, рідке тісто, рецепти від читачів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадна шарлотка зі сливами та шоколадною крихтою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 675
Такий пиріг сподобається не лише дорослим, але й дітям. Він виходить найніжнішим, ароматним і дуже смачним.
Лимонні бари — популярні новозеландські тістечка
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2252
Дуже смачний, ароматний десерт. До того ж готується швидко! Складається з двох шарів: нижній — тісто, верхній — щось подібне до мусу.
Профітролі з шоколадно-кавовим заварним кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 402
Дуже смачні тістечка: основа виходить ніжною і хрусткою одночасно, ідеально її доповнює найніжніша начинка!
Угорське тістечко «Жербо»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3129
Пісочне несолодке тісто, смачнюща сливово-горіхова начинка та багато-багато гіркого шоколаду. Це мега-смачно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: