clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Січня 2017 р. Ангеліна ПІДЛІСНА 3251

«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті

І тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті.
І тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті.

Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.

У вас виходить торт із кремом посередині. Розшарування відбувається за рахунок різної жирності складових.

Інгредієнти (на форму 20х20см):

4 яйця,

125 г вершкового масла,

500 мл теплого молока,

115 г борошна,

150 г цукру,

0,5-1 ч. л. ваніліну (без гірки),

1 ст. л. води.

Приготування:

Білки відокремити від жовтків та збити з дрібкою солі до стійких піків. Жовтки збити з цукром, ваніліном і водою. Масло розтопити і злегка охолодити, влити його у жовтки та ретельно збити. Всипати в три прийоми борошно, щоразу ретельно збиваючи. Вилити половину молока, ретельно збити, потім додати решту молока і знову збити. Обережно підмішати білки (перемішувати зверху донизу). Форму змастити вершковим маслом і посипати борошном (форма має бути нероз'ємною!). Вилити тісто (воно виходить навіть рідкішим, ніж на млинці). Поставити в духовку при 175ºС на 40-60 хвилин (комусь знадобиться менше, комусь більше часу, все залежить від вашої духовки). Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд: зверху тістечко має добре підрум'янитися, а серединка злегка колихатися. Повністю охолодити. Посипати цукровою пудрою і нарізати на порції. Можна прикрасити цукатами.

тістечко, десерти, солодка випічка, розумне тістечко, цукати, заварний крем, рідке тісто, рецепти від читачів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1194
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Кухе «Абрикосові хмаринки»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1273
Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота
Фінансьє з абрикосами — ніжне мигдальне тістечко з хрусткою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 849
Французька мигдальна випічка, яка складається з горіхів, борошна, цукрової пудри, масла і білків.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 944
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: