Гаряча тема:
- Війна
Пишний, соковито-вологий, ароматний, із чудовою карамельною скоринкою зверху. Родзинки чудово гармоніюють у цій випічці. Завдяки вершкам здається, що пиріг із кремом. Хто не куштував, дуже рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
250 г борошна,
100 мл молока,
15 г свіжих дріжджів (у мене 2 ч. л. сухих),
2 яйця, родзинки,
дрібка солі, ванілін,
150 г вершкового масла (кімнатної температури),
100-150 г цукру,
200 мл вершків (15-20%).
Приготування:
У тепле молоко додати 1 ч. л. цукру і 2 ч. л. сухих дріжджів. Зачекати, поки «оживуть» (мають на поверхні з'явитися пухирці). Потім додати яйця, ванілін і вершкове масло. Перемішати. Потім поступово просіяти борошно та родзинки, знову вимішати.
Тісто виходить м'яке та липке (булочки з нього навряд чи сформуєш). Залишити його на годину підніматися, накривши рушничком. Потім викласти тісто у форму, встеливши її пергаментом і змастивши олією. Тісто рівно розподілити по поверхні руками, змащеними олією. Залишити ще на півгодини для підйому.
Тим часом змішати нарізане шматочками масло і цукор (щоб масло не розтануло, можна поставити його поки в холодильник). Через півгодини намочити палець в олію і зробити декілька заглиблень по всій поверхні тіста. Посипати зверху маслом із цукром.
Пекти при 180ºС протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Готовий пиріг дістати із духовки, залити вершками (можна і сметаною). Поставити ще на 6-9 хвилин у духовку допікатися.
Їсти краще теплим, так смачніше.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: