clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
28 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3041

«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками

Пишний, соковито-вологий, ароматний, із чудовою карамельною скоринкою зверху.
Пишний, соковито-вологий, ароматний, із чудовою карамельною скоринкою зверху. Фото: автора

Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.

Пишний, соковито-вологий, ароматний, із чудовою карамельною скоринкою зверху. Родзинки чудово гармоніюють у цій випічці. Завдяки вершкам здається, що пиріг із кремом. Хто не куштував, дуже рекомендую спробувати!

Інгредієнти:     

250 г борошна,

100 мл молока,

15 г свіжих дріжджів (у мене 2 ч. л. сухих),

2 яйця, родзинки,

 дрібка солі, ванілін,

150 г вершкового масла (кімнатної температури),

100-150 г цукру,

 200 мл вершків (15-20%).

Приготування:

У тепле молоко додати 1 ч. л. цукру і 2 ч. л. сухих дріжджів. Зачекати, поки «оживуть» (мають на поверхні з'явитися пухирці). Потім додати яйця, ванілін і вершкове масло. Перемішати. Потім поступово просіяти борошно та родзинки, знову вимішати.

Тісто виходить м'яке та липке (булочки з нього навряд чи сформуєш). Залишити його на годину підніматися, накривши рушничком. Потім викласти тісто у форму, встеливши її пергаментом і змастивши олією. Тісто рівно розподілити по поверхні руками, змащеними олією. Залишити ще на півгодини для підйому.

Тим часом змішати нарізане шматочками масло і цукор (щоб масло не розтануло, можна поставити його поки в холодильник). Через півгодини намочити палець в олію і зробити декілька заглиблень по всій поверхні тіста. Посипати зверху маслом із цукром.

Пекти при 180ºС протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки. Готовий пиріг дістати із духовки, залити вершками (можна і сметаною). Поставити ще на 6-9 хвилин у духовку допікатися.

Їсти краще теплим, так смачніше.

пиріг, дріжджове тісто, солодка випічка, цукровий пиріг, Tarte au sucre, цукровий пиріг з родзинками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Неймовірно проста слойка «Шоколад в тісті»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1235
На смак цей смаколик нагадує круасан, але його зовнішній вигляд вбиває просто наповал.
Пиріг з яблуками, грушами та маком (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 1979
Цей пиріг довго виношувала в голові: хотілося ніжного тіста, ароматних осінніх плодів та рум’яної скоринки... А макову випічку та сметанну заливку взагалі обожнюю!
Грушевий тарт із мигдальним кремом франжипан від Гордона Рамзі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 801
Поєднання багатошарового й хрусткого тіста, ароматних груш у сиропі зі спеціями, не менш ароматного мигдального крему створює неповторний і незабутній смак.
Виноградний пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1888
Ароматний, повітряний, легкий пиріг, автором якого є знаменитий англійський кухар — James Trevor «Jamie» Oliver.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: