ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
7 Серпня, 2020

Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою

31 Січня 2017 р. Олена Гурман 4426
Шматочок пирога - приємне нагадування літніх смаків та ароматів.
Шматочок пирога - приємне нагадування літніх смаків та ароматів.

Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.

Дуже легкий рецепт. Приготування цього смаколика не займе у вас багато часу, а результат перевершить усі ваші очікування. Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання. Шматочок пирога - приємне нагадування літніх смаків та ароматів.

Інгредієнти:

Для тіста-крихти:

1 склянка цукру,

200 г вершкового масла,

1 яйце,

3 склянки просіяного борошна,

1 пачка розпушувача (15 г),

дрібка солі.

Начинка:

4 склянки заморожених чи свіжих ягід (будь-яких - чорниці, порічок, смородини, вишні; заморожені ягідки не розморожувати!),

0,5 склянки цукру,

4 ст. л. кукурудзяного крохмалю,

дрібка меленої кориці.

Приготування:

Масло (кімнатної температури), яйце і цукор збити блендером або міксером. Додати решту продуктів і вимішати все ложкою, щоб утворилася крихта. Встелити форму для випічки пергаментом та змастити маслом. Викласти у неї 2/3 тіста, рівномірно розмістити по формі й злегка притиснути ложкою утворюючи невеличкі бортики. Усі продукти для начинки вимішати і викласти у форму. Зверху притрусити рештою тіста. Випікати при температурі 170-180 градусів близько 40 хвилин. Ще гарячим пиріг притрусити цукровою пудрою. І саме складне при випіканні - дати пирогу повністю охолонути! Смакуйте із задоволенням!

солодка випічка, ягоди, ароматний пиріг-крихта з лісовою ягодою, літня випічка, штрейзель, заморожені ягоди, рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую