clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 10425

Запіканка з тертої картоплі «Оказія»

Якщо ж ви хочете, щоб страва була ситнішою — можна зробити прошарок із м’ясним фаршем, смаженими шампіньйонами чи подрібненою шинкою.
Якщо ж ви хочете, щоб страва була ситнішою — можна зробити прошарок із м’ясним фаршем, смаженими шампіньйонами чи подрібненою шинкою. Фото: автора

Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.

Чому саме "оказія" - з'ясувати так і не вдалося... Рецепт знайшла у старій книзі «Російська кухня» і одразу ж заціаквилася, оскільки інгредієнти досить схожі з дерунами, які я просто обожнюю. Але на виході вийшла абсолютно індивідуальна страва — смачна та оригінальна. Крім того, значно корисніша, ніж деруни, оскільки у ній відсутнє борошно та олія для смаження. А ще вона швидко готується — всі складові просто перемішуються і виливаються у форму. Далі за вас все зробить духовка.

 

Інгредієнти:

1кг картоплі,

80-100 г вершкового масла

150 мл сметани,

4 яйця,

100 г твердого сиру,

зелень, сіль, чорний перець,

мускатний горіх.

 

Приготування:

Сиру почищену картоплю натерти на тертці з грубими вічками.

Промити холодною водою від крохмалю і відтиснути.

В картопляну масу покласти розтоплене вершкове масло, сметану, збиті яйця, сіль, перець та мускатний горіх. Ретельно все перемішати. В змащену маслом та притрушену панірувальними сухарями форму перекласти картопляну масу й розрівняти.

Запікати в духовці при 180ºС близько 30 хвилин.

Потім форму вийняти й притрусити тертим сиром.

Запікати ще хвилин 10, до зарум’янювання сиру.

Подавати, поливши сметаною.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням можна додати вичавлений часник у картопляну масу. Якщо ж ви хочете, щоб страва була ситнішою — експерементуйте. Як варіант, зробити прошарок із м’ясним фаршем, смаженими шампіньйонами чи подрібненою шинкою. 

запіканка, страви з овочів, овочеві страви, овочі, страви з картоплі, запіканка з тертої картоплі оказія, російська кухня, картопля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Овочева запіканка «Троянда»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1451
Легка, корисна, практично не відбивається на фігурі. Ця запіканка готується за принципом рататуя, проте оригінальною її робить незвичайна заливка.
Картопляники, запечені з адигейським сиром
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1956
Нетрудоємка, бюджетна та практична страва для любителів картоплі та м’якого сиру
Печінка по-царськи – ніжна запіканка з овочевим «секретом»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3850
Смачна альтернатива печінковому тортику без «заморочок».
Овочеве соте з плавленим сиром
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 529
Це чудове поєднання користі й смаку, а ще ця страва виручить в ті моменти, коли часу на приготування зовсім мало.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: