clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4415

Запіканка з тертої картоплі «Оказія»

Якщо ж ви хочете, щоб страва була ситнішою — можна зробити прошарок із м’ясним фаршем, смаженими шампіньйонами чи подрібненою шинкою.
Якщо ж ви хочете, щоб страва була ситнішою — можна зробити прошарок із м’ясним фаршем, смаженими шампіньйонами чи подрібненою шинкою. Фото: автора

Смачний і простий гарнір до м'яса або риби.

Чому саме "оказія" - з'ясувати так і не вдалося... Рецепт знайшла у старій книзі «Російська кухня» і одразу ж заціаквилася, оскільки інгредієнти досить схожі з дерунами, які я просто обожнюю. Але на виході вийшла абсолютно індивідуальна страва — смачна та оригінальна. Крім того, значно корисніша, ніж деруни, оскільки у ній відсутнє борошно та олія для смаження. А ще вона швидко готується — всі складові просто перемішуються і виливаються у форму. Далі за вас все зробить духовка.

 

Інгредієнти:

1кг картоплі,

80-100 г вершкового масла

150 мл сметани,

4 яйця,

100 г твердого сиру,

зелень, сіль, чорний перець,

мускатний горіх.

 

Приготування:

Сиру почищену картоплю натерти на тертці з грубими вічками.

Промити холодною водою від крохмалю і відтиснути.

В картопляну масу покласти розтоплене вершкове масло, сметану, збиті яйця, сіль, перець та мускатний горіх. Ретельно все перемішати. В змащену маслом та притрушену панірувальними сухарями форму перекласти картопляну масу й розрівняти.

Запікати в духовці при 180ºС близько 30 хвилин.

Потім форму вийняти й притрусити тертим сиром.

Запікати ще хвилин 10, до зарум’янювання сиру.

Подавати, поливши сметаною.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням можна додати вичавлений часник у картопляну масу. Якщо ж ви хочете, щоб страва була ситнішою — експерементуйте. Як варіант, зробити прошарок із м’ясним фаршем, смаженими шампіньйонами чи подрібненою шинкою. 

запіканка, страви з овочів, овочеві страви, овочі, страви з картоплі, запіканка з тертої картоплі оказія, російська кухня, картопля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капустяна запіканка «Ідеальна фігура»
овочеві страви, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2745
В цій страві усього 96 ккал і вона просто ідеальна для людей, які стежать за фігурою.
Кассероль із кабачків — ніжна французька запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1371
Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій!
Кабачкова запіканка — елементарно, Ватсон!
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1322
Смачна й легка літня запіканочка за досить простим рецептом.
Овочева запіканка «Троянда»
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1149
Легка, корисна, практично не відбивається на фігурі. Ця запіканка готується за принципом рататуя, проте оригінальною її робить незвичайна заливка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: