ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою

2 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7844
Пористий, як губка, ароматний, вологий та соковитий - смачнішого яблучного пирога ви ще не куштували!
Пористий, як губка, ароматний, вологий та соковитий - смачнішого яблучного пирога ви ще не куштували! Фото: автора

Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!

Це досить знаменитий французький пиріг — «Gateau aux pommes extra-moelleux». Що перекладається приблизно як «тістечко яблучне повітряне (пухнасте)». Пиріг ДУЖЕ сподобався відразу. Він настільки соковитий і пористий, що буквально сам тане у роті. Смакує як теплим, так і охолодженим. Ми почали його їсти ще гарячим. Рука сама так і тягнеться за черговим шматочком!

 

Інгредієнти:

Начинка:

3 середніх яблука

Тісто:

10 ст. л. борошна,

8 ст. л. цукру,

8 ст. л. молока,

4 ст. л. рафінованої олії (соняшникової, оливкової),

2 яйця,

3 ст. л. мелених на борошно горіхів (у рецепті мигдаль, у мене — волоські),

півпачки розпушувача,

2 ст. л. коньяку.

Заливка:

2 яйця,

100 г вершкового масла (обов'язково якісного, в жодному разі не спред!),

80 г цукрової пудри,

1 ч. л. ваніліну.

 

Приготування:

Духовку розігріти до 180ºС. Змасти маслом форму 26-28 см в діаметрі (форму краще брати з високими бортами і не роз’ємну).

У мисці за допомогою дерев'яної ложки змішати всі сухі інгредієнти для тіста (крім горіхів). В іншій їмності збити міксером всі рідкі. З’єднати їх разом і всипати мелені горіхи.

Мішати доти, поки маса не стане однорідною та еластичною.

Вилити тісто у форму.

Зверху викласти яблука (я їх трохи вдавлюю в тісто).

Поставити в духовку на 20 хвилин.

Приготувати заливку: розтопити в каструлі масло. До нього додати цукрову пудру (можна цукор), перемішати щоб маса розтанула. Прибрати з вогню й коли суміш трішки охолоне, додати збиті яйця та ванілін. Вилити заливку на пропечений пиріг.

Знову поставити його в духовку ще на 20 хвилин, поки верх красиво не зарум'яниться.

Починати різати пиріг тоді, коли він повністю охолоне.

 

 

 

 

 

 

 

 

яблучний пиріг, солодка випічка, випічка з яблук, яблука, горіхове борошно, французький яблучний пиріг, пироги, пиріг, французька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую