Гаряча тема:
- Війна
Це досить знаменитий французький пиріг — «Gateau aux pommes extra-moelleux». Що перекладається приблизно як «тістечко яблучне повітряне (пухнасте)». Пиріг ДУЖЕ сподобався відразу. Він настільки соковитий і пористий, що буквально сам тане у роті. Смакує як теплим, так і охолодженим. Ми почали його їсти ще гарячим. Рука сама так і тягнеться за черговим шматочком!
Інгредієнти:
Начинка:
3 середніх яблука
Тісто:
10 ст. л. борошна,
8 ст. л. цукру,
8 ст. л. молока,
4 ст. л. рафінованої олії (соняшникової, оливкової),
2 яйця,
3 ст. л. мелених на борошно горіхів (у рецепті мигдаль, у мене — волоські),
півпачки розпушувача,
2 ст. л. коньяку.
Заливка:
2 яйця,
100 г вершкового масла (обов'язково якісного, в жодному разі не спред!),
80 г цукрової пудри,
1 ч. л. ваніліну.
Приготування:
Духовку розігріти до 180ºС. Змасти маслом форму 26-28 см в діаметрі (форму краще брати з високими бортами і не роз’ємну).
У мисці за допомогою дерев'яної ложки змішати всі сухі інгредієнти для тіста (крім горіхів). В іншій їмності збити міксером всі рідкі. З’єднати їх разом і всипати мелені горіхи.
Мішати доти, поки маса не стане однорідною та еластичною.
Вилити тісто у форму.
Зверху викласти яблука (я їх трохи вдавлюю в тісто).
Поставити в духовку на 20 хвилин.
Приготувати заливку: розтопити в каструлі масло. До нього додати цукрову пудру (можна цукор), перемішати щоб маса розтанула. Прибрати з вогню й коли суміш трішки охолоне, додати збиті яйця та ванілін. Вилити заливку на пропечений пиріг.
Знову поставити його в духовку ще на 20 хвилин, поки верх красиво не зарум'яниться.
Починати різати пиріг тоді, коли він повністю охолоне.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: