clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2020

Дегустаційна зала: Як обрати печиво «Соломка»?


Печиво різних марок відрізнялося як за формою, так і за довжиною «соломинок» та кількістю солі у продукті. Фото: автора

Солона або солодка, з цибулею, маком або кмином — соломка ідеально підходить для перекусу, і саме її ми вважаємо безпечним продуктом. Чи так це насправді, дізнавалися кореспонденти сайту «Є».

Для дегустації ми вирішили обрати соломку із сіллю, адже саме таке печиво запам’яталося багатьом ще із дитинства. Вона може виготовлятися як згідно з ДСТУ, так і з ТУ. Однак, яка б технологія не використовувалася, в упаковці допускається не більше 2% вигнутих соломок і паличок, які злиплися між собою. Якщо такого «браку» більше, це означає, що у виробника серйозні проблеми або з рецептурою, або з обладнанням. За зовнішнім виглядом солоні палички повинні бути прямими, обтічної форми. Поверхня може бути як глянсовою, так і шорсткою. Крім борошна, рослинного жиру і солі, в соломці міститься регулятор кислотності, що збільшує термін зберігання продукту, і емульгатор, який поліпшує консистенцію. Також до складу можуть входити дріжджі і солод. Намагайтеся уникати хлібних виробів, в складі яких присутні синтетичні добавки з індексом «Е» — цей продукт може обійтися і без них.

Що ж до форми, то товщина «правильної» соломки не повинна перевищувати 8 мм. При цьому якщо печиво з сіллю, то тут теж є свої вимоги: у виробництві має використовуватися лише калібрована сіль, розмір кристаликів якої не перевищує 2-2,5 мм. Якісна соломка повинна бути крихкою і легко розламуватися, мати однорідний золотавий колір (може коливатися від світло-жовтого до коричневого). Смак і аромат — характерні для продукту, без сторонніх присмаків.

 

Тест: «сліпе куштування»

Ми придбали чотири марки солоної соломки українських виробників. Упакування в усіх зразків поліетиленове, але герметичне. Цікаво, що печиво різних марок відрізнялося як за формою, так і за довжиною «соломинок» та кількістю солі у продукті.

Вкотре зауважимо, що жоден учасник нашої дегустації навіть не здогадувався, яку саме соломку він пробує. Ми завчасно приховали усі можливі етикетки та пронумерували тарілки, на які, власне, і виклали наші зразки.

*Наша дегустація абсолютно незалежна й заснована на смакових відчуттях працівників редакції. Ви, шановні читачі, завжди можете скласти свою думку. За якість купленого товару перед споживачем відповідає не тільки виробник, а й продавець!

 

 

дегустація, порадник, соломка, редакційна дегустація, як обрати печиво соломка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Щоб не зіпсувати олів’є
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3336
Для багатьох олів’є — це моветон. Але не менше й тих, для кого цей салат — багаторічна добра традиція.
«Російський» сир в українській інтерпретації

Наталя Сідова 2907
«Проскурівський телеграф» вирішив дізнатися, який виробник робить смачніший сир й влаштував у редакції дегустацію цього молочного продукту
А сирок уже не той!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4204
Плавлені сирки, які свого часу в більшості українських чоловіків асоціювалися із… закускою, представлені нині на прилавках магазинів у великому асортименті. Якому з них віддати перевагу з користю для здоров'я, з'ясовували дегустатори редакції “Проскурівський телеграф”.
“Сервелат” на різний лад
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 5929
Останнім часом про ковбаси чуємо не так багато хорошого. Хіба що виробники нахвалюють свій товар, прагнучи реабілітуватися в очах покупців.
Показати ще
Коментарів - 0: