Гаряча тема:
- Війна
Страва присвячується любителям сиру. Галушки виходять ніжними, повітряними й дуже смачними. При цьому, чим більше ви їх покладете у суп, тим насиченішим він буде.
Інгредієнти:
На 4-літрову каструлю:
300 г свинячі реберця (у мене в’єтнамська свинка, тому реберця тонесенькі, ніжні й практично без сала),
5-6 картоплин,
2 морквини,
1 цибулина,
зелень, спеції,
перець, сіль.
Для галушок:
1 яйце,
100 г борошна,
50 г твердого сиру.
Приготування:
Зварити м’ясний бульйон із реберець. Додати нарезану кубиками картоплю. Цибулю подрібнити кубиками, моркву — натерти на тертці, зелень дрібно посікти.
Спасерувати овочі на олії й додати у суп.
Приготувати тісто для галушок: змішати натертий на дрібній тертці сир, яйце і борошно. Посолити та поперчити за бажанням...
...(тісто має бути не рідким, але і не дуже густим, в іншому випадку галушки будуть «гумовими»; воно має «важко» падати з ложки).
У киплячий бульйон маленькою ложкою викладати тісто (майте на увазі, що при варінні галушки дуже збільшуються у розмірі, тому якщо перестаратися, то потім вийдуть величезні «галушища»; достатньо набирати тісто по половинці чайної ложки). Для того, щоб тісто добре зісковзувало з ложки, перед тим, як його набирати, необхідно занурити її у бульйон, а вже потім тісто... Так і продовжуйте: бульйон, тісто, бульйон, тісто...
Наприкінці додати зелень, посолити й поперчити до смаку. Коли всі галушки спливуть на поверхню, то поварити їх ще декілька хвилин і зняти каструлю з вогню.
Подавати притрусивши зеленню. Можна зі сметанкою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: