clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4553

Суп на реберцях із сирними галушками

Галушки виходять ніжними, повітряними й дуже смачними.
Галушки виходять ніжними, повітряними й дуже смачними. Фото: автора

Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!

Страва присвячується любителям сиру. Галушки виходять ніжними, повітряними й дуже смачними. При цьому, чим більше ви їх покладете у суп, тим насиченішим він буде.

 

Інгредієнти:

На 4-літрову каструлю:

300 г свинячі реберця (у мене в’єтнамська свинка, тому реберця тонесенькі, ніжні й практично без сала),

5-6 картоплин,

2 морквини,

1 цибулина,

зелень, спеції,

перець, сіль.

Для галушок:

1 яйце,

100 г борошна,

50 г твердого сиру.

 

Приготування:

Зварити м’ясний бульйон із реберець. Додати нарезану кубиками картоплю. Цибулю подрібнити кубиками, моркву — натерти на тертці, зелень дрібно посікти.

Спасерувати овочі на олії й додати у суп.

Приготувати тісто для галушок: змішати натертий на дрібній тертці сир, яйце і борошно. Посолити та поперчити за бажанням...

...(тісто має бути не рідким, але і не дуже густим, в іншому випадку галушки будуть «гумовими»; воно має «важко» падати з ложки).

У киплячий бульйон маленькою ложкою викладати тісто (майте на увазі, що при варінні галушки дуже збільшуються у розмірі, тому якщо перестаратися, то потім вийдуть величезні «галушища»; достатньо набирати тісто по половинці чайної ложки). Для того, щоб тісто добре зісковзувало з ложки, перед тим, як його набирати, необхідно занурити її у бульйон, а вже потім тісто... Так і продовжуйте: бульйон, тісто, бульйон, тісто...

Наприкінці додати зелень, посолити й поперчити до смаку. Коли всі галушки спливуть на поверхню, то поварити їх ще декілька хвилин і зняти каструлю з вогню.

Подавати притрусивши зеленню. Можна зі сметанкою.

 

супи, суп, перші страви, суп на реберцях із сирними галушками, галушки, твердий сир, французька кухня, сирні кнелі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Zuppa Toscana» — суп «Тосканський» із фаршем та капустою
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1676
Ситний, дуже смачний і готується швидко. Має ніжний вершковий смак та апетитний вигляд.
Зелений борщ від Ігоря Місевича
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 913
Здається, що може бути простішим, ніж зелений борщ? Але це ви просто ще не куштували борщ за рецептом колишнього учасника «МайстерШеф» Ігоря Місевича!
Рисовий суп зі спаржевою квасолею по-італійськи
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 623
Смачна перша страва, яка досить швидко й просто готується.
Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 53051
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: