clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
3 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3645

Суп на реберцях із сирними галушками

Галушки виходять ніжними, повітряними й дуже смачними.
Галушки виходять ніжними, повітряними й дуже смачними. Фото: автора

Хто сказав, що суп — це одноманітність та буденність? Якщо трішки пофантазувати, то можна зі звичайної першої страви зробити а-ля ресторанну!

Страва присвячується любителям сиру. Галушки виходять ніжними, повітряними й дуже смачними. При цьому, чим більше ви їх покладете у суп, тим насиченішим він буде.

 

Інгредієнти:

На 4-літрову каструлю:

300 г свинячі реберця (у мене в’єтнамська свинка, тому реберця тонесенькі, ніжні й практично без сала),

5-6 картоплин,

2 морквини,

1 цибулина,

зелень, спеції,

перець, сіль.

Для галушок:

1 яйце,

100 г борошна,

50 г твердого сиру.

 

Приготування:

Зварити м’ясний бульйон із реберець. Додати нарезану кубиками картоплю. Цибулю подрібнити кубиками, моркву — натерти на тертці, зелень дрібно посікти.

Спасерувати овочі на олії й додати у суп.

Приготувати тісто для галушок: змішати натертий на дрібній тертці сир, яйце і борошно. Посолити та поперчити за бажанням...

...(тісто має бути не рідким, але і не дуже густим, в іншому випадку галушки будуть «гумовими»; воно має «важко» падати з ложки).

У киплячий бульйон маленькою ложкою викладати тісто (майте на увазі, що при варінні галушки дуже збільшуються у розмірі, тому якщо перестаратися, то потім вийдуть величезні «галушища»; достатньо набирати тісто по половинці чайної ложки). Для того, щоб тісто добре зісковзувало з ложки, перед тим, як його набирати, необхідно занурити її у бульйон, а вже потім тісто... Так і продовжуйте: бульйон, тісто, бульйон, тісто...

Наприкінці додати зелень, посолити й поперчити до смаку. Коли всі галушки спливуть на поверхню, то поварити їх ще декілька хвилин і зняти каструлю з вогню.

Подавати притрусивши зеленню. Можна зі сметанкою.

 

супи, суп, перші страви, суп на реберцях із сирними галушками, галушки, твердий сир, французька кухня, сирні кнелі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гаспачо зі сметанно-базиліковим соусом – традиційний іспанський томатний суп (відеорецепт)
перші страви, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 863
Наприкінці літа та восени гаспачо смакує найбільше, оскільки для його приготування використовуються домашні городні овочі – спілі м’ясисті помідори, хрумкі огірочки та солодкий болгарський перчик.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 895
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
«Zuppa Toscana» — суп «Тосканський» із фаршем та капустою
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1190
Ситний, дуже смачний і готується швидко. Має ніжний вершковий смак та апетитний вигляд.
Суп із зеленого горошку з копчениною та часниковими грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1024
Пряна та ароматна перша страва. Особливо вона смакуватиме, якщо готувати її на реберцях.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: