clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3957

Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом

Така страва підійде і для святкового столу, і для звичайної сімейної вечері.
Така страва підійде і для святкового столу, і для звичайної сімейної вечері. Фото: автора

Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.

Котлети це завжди просто, смачно, апетитно та ситно, а якщо вони ще й з грибною начинкою та з цікавим соусом... Така страва підійде і для святкового столу, і для звичайної сімейної вечері.

 

Інгредієнти:

1 кг свинячого фаршу (можна брати більше або менше),

2 цибулини,

3 зубки часнику,

3 скибочки білого черствого батону (замочити в молоці),

2 яйця,

чорний перець, приправи для м'яса, сіль,

борошно і масло для смаження.

Для начинки:

300-400 г шампіньйонів,

1 велика цибулина,

сіль, перець.

Для соусу:

250 мл сметани,

1 ст. л. борошна,

150 мл вершків,

чорний перець, сіль.

 

Приготування:

Начинка: гриби дрібно нарізати та обсмажити спочатку на сухій сковорідці.

Коли волога випарується, влити 1-2 ст. л. олії та додати подрібнену кубиками цибулю. Обсмажити все до готовності, посолити, поперчити.

Приготувати фарш: до перемеленого м’яса додати, перекручені через м’ясорубку цибулю та часник, яйця, замочену й віджату булку.

Посолити та поперчити, ретельно вимішати.

Зробити кульки розміром із невелике яблуко, розплескати їх у долоні й покласти на серединку 0,5 ст. л. грибної начинки.

Сформувати котлетку.

Запанірувати кожну у борошні. Викласти котлетки на деко встелене пергаментом та збризкати трішки зверху олією.

Поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.

Зробити соус: з'єднати всі інгредієнти та ретельно їх перемішати до однорідності. Дістати деко з котлетами й полити кожну сметанним соусом.

Випікати до готовності.

Якщо начинка у вас залишилася, то сервірувати страву можна не лише сметанним соусом, але й грибочками.

 

котлети, м`ясо та субпродукти, тефтелі, страви з фаршу, фарш, котлети з грибною начинкою, запечені в сметанному соусі, котлети з сюрпризом, гриби, страви з грибами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вівсяні тефтелі, запечені з молочним соусом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1226
Смачні, соковиті й не «заморочливі» котлетки з духовки.
Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1184
Класична страва української кухні.
М’ясні гнізда, запечені із соусом «Бешамель» та адигейським сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 842
Ще одна варіація смачних, соковитих та головне корисних котлеток із духовки.
Найніжніші котлетки по-гавайськи з кукурудзою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1069
Соковиті, малокалорійні, просто тануть у роті. На мій погляд — це ідеальна рецептура курячих котлеток.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: