clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2765

Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком

Варіацій бефстроганова існує безліч, але класична страва завжди готується з додаванням томату, сметани та грибів.
Варіацій бефстроганова існує безліч, але класична страва завжди готується з додаванням томату, сметани та грибів. Фото: автора

М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.

Бефстроганов – це апетитні шматочки яловичини, залиті духм’яним сметанно-томатним соусом. Існує декілька версій походження страви. За найправдоподібнішою, її вигадав французький кухар російського графа Олександра Строганова Андре Дюпон. З віком у графа випали практично всі зуби і він вже не міг їсти улюблену яловичину. З часом варіацій приготування яловичини по-строганівськи з'явилося безліч. Страву почали готувати зі свининою, курятиною і навіть печінкою. Додавати у соус гриби та огірки.

Інгредієнти:

1 кг телятини (вирізка чи лопатка),

300 г шампіньйонів,

2 великі цибулини,

3 мариновані огірки,

2 ст. л. томатної пасти,

4 ст. л. сметани,

суміш перців мелена, сіль, дрібка цукру,

лавровий листок, коріандр,

бульйон (чи вода),

олія для смаження.

Приготування:

М'ясо нарізати крупними кубиками й обсмажити на олії, трішки посоливши та поперчивши (можна обкачати попередньо шматочки телятини в борошні, але я не стала збільшувати калорійність).

Додати цибулю, нарізану півкільцями.

Готувати до напівготовності. Перекласти все у чавунний казанок.

Шампіньйони нарізати пластинками й підсмажити на сухій сковорідці (готувати доти, поки не випарується вся рідина).

Потім додати до них трішки олії та огірки, нарізані довгою соломкою. Присмачити дрібкою цукру.

Через 5-7 хвилин пасерування, додати томатну пасту та сметану.

Протушкувати засмажку разом ще декілька хвилин і перекласти її в казанок до телятини. Влити бульйон (воду), щоб вона вкрила м'ясо. Тушкувати близько години до м'якості телятини. Десь в середині приготування, покласти спеції та лавровий листок. Якщо потрібно, досолити.

Гарнір до цієї страви підходить будь-який. Але нам дуже подобається він із гречкою.

м`ясо та субпродукти, м`ясне рагу, яловичина, м`ясо по-строганівськи, телятина, бефстроганов, російська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинина під «Лисячою шубкою» з корейською морквою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 650
Особливо це м’яско подобається чоловікам. Воно виходить дуже соковитим, оливки додають пікантності.
Ізмір Кефтесі — традиційна турецька страва з м’яса та картоплі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1867
Дослівно перекладається, як котлети по-ізмірськи (кефте — котлети, Ізмір — місто в Туреччині).
Яловичина по-бургундськи за рецептом Джулії Чайлд
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 888
Нехай вибачать мене французи, на автентичність не претендую. Просто так його готую я.
Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2208
Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: