clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3768

Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»

Ці тістечко можна готувати і в будні, адже воно просте і дуже смачне!
Ці тістечко можна готувати і в будні, адже воно просте і дуже смачне! Фото: автора

В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!

Рецептом зі мною поділилася мамина подруга, яка вже декілька років живе в Італії (за що я їй безмежно вдячна!). Єдине нововведення від мене — оформлення в стилі Дня закоханих і, відповідно, назва. Проте не варто чекати якогось особливого свята, щоб спекти таку коврижку. Її можна готувати і в будні, адже вона проста і дууже смачна!

 

Інгредієнти:

Тісто:

180 мл червоного напівсолодкого вина,

3 яйця,

150 г цукру,

3 ст. л. меду,

100 г вершкового масла,

1 ч. л. соди (без гірки),

1 пакетик ванільного цукру,

3 ст. л. какао,

200-250 г борошна,

цукати, сухофрукти (у мене фініки та родзинки).

Крем:

3-4 ст. л. вареного згущеного молока,

2 ст. л. вершкового масла,

2 ст. л. жирної сметани.

Помадка:

50 г шоколаду,

20 мл молока,

1 ст. л. вершкового масла.

 

Приготування:

 

Коврижка: У каструльку покласти масло, 100 г цукру, мед, ванілін, 3 жовтки і поставити на водяну баню.

Коли розтане масло і суміш добре прогріється, влити вино, все разом прогріти, не доводячи до кипіння, і всипати соду (не гасити). Ретельно та швидко розмішати (суміш буде красиво й енергійно пінитися).

Зняти з вогню. В мисці змішати какао і борошно.

Залити гарячу суміш і «заварити» тісто (воно має бути як на оладки).

Окремо збити 3 білки з 50 г цукру в густу піну і обережно з'єднати з тістом, вимішуючи зверху донизу.

Додати подрібнені сухофрукти та цукати.

Тісто вилити в форму, встелену пергаментом (я нічим не змащувала).

Поставити в добре розігріту духовку. Випікати при 180ºС близько 40 хвилин. Потім дістати коврижку з духовки, вийняти з форми й повністю охолодити.

Потім розрізати її на два коржі.

Крем: масло розм’якшити до кімнатної температури й ретельно збити зі згущенкою. Потім додати сметану й ще раз ретельно збити до однорідності.

Коврижку прошарувати кремом.

Помадка: розтопити всі інгредієнти на водяній бані. Полити помадкою тістечко.

Прикрасити за бажанням.

Нарізати порційними шматочками після того, як помадка повністю застигне.

 

тістечко, коврижка, солодка випічка, італійська кухня, італійська винна ковридка, стріли амура, день закоханих, день святого валентина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Коврижка морквяно-яблучна — проста випічка для свята та буднів
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1397
Неймовірно смачна, швидка й проста випічка! І, чесне слово, така коврижка дуже насичена, багата різними смаковими й ароматними поєднаннями.
Насипний пиріг зі смородиною та персиками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 429
Смачна розсипчаста випічка з тіста-крихти, ніжною кремоподібною заливкою та соковитою начинкою.
Лимонні бари — популярні новозеландські тістечка
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1563
Дуже смачний, ароматний десерт. До того ж готується швидко! Складається з двох шарів: нижній — тісто, верхній — щось подібне до мусу.
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Ангеліна ПІДЛІСНА 4883
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 1:
Від: Світлана Яськова27.05.2017 19:07Мені досить часто надсилають фотозвіти приготованих за моїми рецептами страв у приватні повідомлення у соцмережах. Буває, що у моїх кулінарочок з'являються в процесі досить влучні експерменти та доцільні зауваження. Тому, заручившись їхньою згодою, буду публікувати фотоскріни цієї переписки під відповідними рецептами. Можливо комусь стане у нагоді досвід інших кулінарів-аматорів.