clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2775

Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом

Повірте, це дуже смачно – тонке тісто печене яблучко і ніжний-ніжний крем.
Повірте, це дуже смачно – тонке тісто печене яблучко і ніжний-ніжний крем. Фото: автора

Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.

Саме тому кожен шматочок – це не лише свято аромату й смаку, але й справжня естетична насолода! Особливо сподобався заварний крем, його апельсинові нотки. А родзинку звичайному пісочному тісту надають волоські горішки.

Інгредієнти:

Для тіста:

250 г борошна,

2 жовтка,

180 г вершкового масла,

1 ч. л. кориці меленої,

дрібка солі,

100 г цукру,

півпакетика ваніліну,

100 г подрібнених на крихту волоських горішків.

 

Для крему:

500 мл молока,

1 ст. л. рому (я замінила на коньяк та декілька краплин ромової есенції),

3 жовтки,

10 г ванільного цукру,

цедра одного апельсина,

6 ст. л. цукру,

4 ст. л. борошна.

Для начинки:

10 яблук середнього розміру,

велика дрібка кориці меленої, цукор.

Приготування:

Тісто: вершкове масло розтерти з цукром, ваніліном і сіллю (я робила це міксером). Збити два жовтка, додати мелену корицю. З’єднати обидві маси і добре перемішати міксером, потроху додаючи мелені горіхи та просіяне попередньо борошно. Замісити однорідне тісто (воно має трохи липнути до рук). Загорнути його в харчову плівку і покласти на години у холодильник.

Крем: змішати міксером всі інгредієнти, крім борошна та молока. По ложці додати борошно, щоразу ретельно збиваючи. Потім потроху влити в цю масу молоко. Поставити на самий маленький вогонь і варити крем, весь час помішуючи, щоб не утворювалися грудочки (особисто я завжди готую заварний крем на водяній бані). Як тільки крем загусне, зняти його з вогню і трохи охолодити (якщо крем готували правильно – то грудочок не буде. Але якщо вони є – це не означає, що все зіпсовано. Просто збийте суміш блендером).

Розігріти попередньо духовку до 200?С. Тісто дістати з холодильника, розкачати, намотати на качалку й перенести у форму (у мене 24 см в діаметрі), встелену пергаментом та змащену маслом. Сформувати бортики (розподілити тісто по формі, намагаючись, щоб скрізь був шар однакової товщини). Потім наколоти тісто виделкою в декількох місцях.

Накрити пергаментом, зверху насипати вантаж (у мене квасоля), відправити на 10 хвилин у духовку.

Зменшити температуру до 180?С, і випікати ще 10 хвилин, але вже без вантажу. Вийняти з духовки, охолодити, і викласти зверху крем.

Начинка: за допомогою овочечистки зрізати з яблук шкірку у вигляді стрічок різної довжини і ширини. Такі ж стрічки зробити з м'якоті. Згорнути їх у вигляді бутонів троянд, чергуючи тверді і м'які стрічки. Викласти їх на крем трохи «притоплюючи» (моя помилка – я робила всю процедуру дуже повільно й тому найперші «батончики» у мене потемніли; щоб цього уникнути, можна збризкати настружені яблучка лимонним соком).

Кожну трояндочку щедро посипати корицею і цукром.

Поставити пиріг знову в духовку при 180?С на півгодини.

Готовий тарт повністю охолодити і лише тоді нарізати на порції.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: крем у пирозі не загущується, а залишається помірної густини. Повірте, це дуже смачно – тонке тісто печене яблучко і

ніжний-ніжний крем. І все це в обрамленні ноток кориці та апельсина. Як на мене, таке поєднання ідеальне.

яблука, яблучні пироги, солодка випічка, яблучний тарт трояндочки,пиріг, тарт, заварний крем

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 3024
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Пиріг «Заливне яблучко» з начинкою із сухофруктів та горішків
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 906
Ніжне пухке тісто, ціленькі яблука, фаршировані справжньою вітамінною бомбою!
Яблучний кухе з цукровою скоринкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 541
Чудовий німецький пиріг! Таке смачне й ніжне тісто, що його можна їсти навіть окремо від начинки. Проте з печеними яблучками воно ідеально поєднується!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3305
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: