clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4661

Чахохбілі – курка по-грузинськи

Подавати чахохбілі із великою кількістю соусу разом із лавашем.
Подавати чахохбілі із великою кількістю соусу разом із лавашем. Фото: автора

Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна!

Я хоча й затятий м’ясоїд, але найбільше у цій страві обожнюю підливку. Вона настільки смачнюча, що мачати у неї товстий лаваш а-ля тбіліський хлібчик одне задоволення. Взагалі в моїй родині всі просто обожнюють грузинську кухню. Все в ній настільки гармонійно й по-домашньому, що хочеться і готувати, і дегустувати. Цей рецептик для мене став справжньою знахідкою, яку я ще не раз буду реалізовувати в себе на кухні!

Інгредієнти:

1 курка (у мене – 6 гомілок та 6 крилець),

4 великі головки цибулі (не хвилюйтеся – це зовсім не багато!),

3-4 зубки часнику,

зелень (петрушка + кінза),

0,5 л томатів у власному соку (у мене перетерте й заморожене пюре з помідорів; підійде навіть томатний сік),

борошно для панірування,

сіль, червоний перець (чилі),

хмелі-сунелі, сушений базилік.

Приготування:

Невеликі порційні шматочки курятини замаринувати в солі та перці й залишити на 15-20 хвилин.

Потім запанірувати у борошні й обсмажити зі всіх сторін до напівготовності.

Викладати м’ясо в глибоку каструлю (я тушкую в гусятниці).

Цибулю нарізати півкільцями й спасерувати в жирі, який залишився після смаження курки.

Викласти в каструлю до м’яса.

Зелень подрібнити, часник вичавити. Всю цю красу викласти на курочку, влити трішки бульйону (або води) і тушкувати 2-3 хвилини.

Потім влити томати, перемішати, посолити, поперчити, приправити спеціями та травами.

Тушкувати все разом 15-20 на маленькому вогні.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати чахохбілі із великою кількістю соусу разом із лавашем.

курятина, грузинська кухня, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка в томатах, чахохбілі, курка по грузинськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка на молоці від Джеймі Олівера
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 653
М’ясо, приготоване за цим рецептом, соковите, м'яке та лимонно-пряне, а соус – просто фантастичний!
Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1766
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Лобіо з білої квасолі та курячих шлуночків
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1779
Моя імпровізація та тему грузинської кухні.
Чанахі у горщиках
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2059
Автентична страва грузинської кухні з баранини, квасолі й овочів, тушкованих у казані або глиняних горщиках.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: