clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3537

Чахохбілі – курка по-грузинськи

Подавати чахохбілі із великою кількістю соусу разом із лавашем.
Подавати чахохбілі із великою кількістю соусу разом із лавашем. Фото: автора

Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна!

Я хоча й затятий м’ясоїд, але найбільше у цій страві обожнюю підливку. Вона настільки смачнюча, що мачати у неї товстий лаваш а-ля тбіліський хлібчик одне задоволення. Взагалі в моїй родині всі просто обожнюють грузинську кухню. Все в ній настільки гармонійно й по-домашньому, що хочеться і готувати, і дегустувати. Цей рецептик для мене став справжньою знахідкою, яку я ще не раз буду реалізовувати в себе на кухні!

Інгредієнти:

1 курка (у мене – 6 гомілок та 6 крилець),

4 великі головки цибулі (не хвилюйтеся – це зовсім не багато!),

3-4 зубки часнику,

зелень (петрушка + кінза),

0,5 л томатів у власному соку (у мене перетерте й заморожене пюре з помідорів; підійде навіть томатний сік),

борошно для панірування,

сіль, червоний перець (чилі),

хмелі-сунелі, сушений базилік.

Приготування:

Невеликі порційні шматочки курятини замаринувати в солі та перці й залишити на 15-20 хвилин.

Потім запанірувати у борошні й обсмажити зі всіх сторін до напівготовності.

Викладати м’ясо в глибоку каструлю (я тушкую в гусятниці).

Цибулю нарізати півкільцями й спасерувати в жирі, який залишився після смаження курки.

Викласти в каструлю до м’яса.

Зелень подрібнити, часник вичавити. Всю цю красу викласти на курочку, влити трішки бульйону (або води) і тушкувати 2-3 хвилини.

Потім влити томати, перемішати, посолити, поперчити, приправити спеціями та травами.

Тушкувати все разом 15-20 на маленькому вогні.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати чахохбілі із великою кількістю соусу разом із лавашем.

курятина, грузинська кухня, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка в томатах, чахохбілі, курка по грузинськи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курка по-грузинськи «Шкмерулі»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2210
Ця страва походить від назви Рачинського села Шкмері. Кажуть (за достовірність не ручаюсь), що вона стала результатом селянської ощадливості. Для її приготування один селянин просто використав те, що було під рукою. Проте тепер це дуже популярна і дуже смачна страва грузинської кухні!
Фарширована курка без кісток: варіанти начинок на будь-який смак
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2820
З кісточками або без, кожна господиня вирішує сама. Але другий варіант виходить більш «ресторанним», та й їсти таку курочку набагато зручніше.
Лобіо з білої квасолі та курячих шлуночків
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1435
Моя імпровізація та тему грузинської кухні.
Ачма грузинська «ледача»
закуски, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1761
Відомий грузинський пиріг із різних видів сиру, який готується з великої кількості шарів тіста. Але складний процес приготування можна значно спростити.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: