clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Лютого 2017 р. Ірина Герун 2569

Солодкі ажурні млинці

Здивуйте своїх рідних красивим та смачним сіданком.
Здивуйте своїх рідних красивим та смачним сіданком.

Вирішила сьогодні зробити смачненький сніданок для коханого, незвичайними візерунчастими млинцями.

 

Інгредієнти:

400 мл молока,

4 яйця,

200 г борошна,

4 ст. л. цукру,

1 ст. л. олії,

дрібка солі. 

Приготування:

Молоко, яке будемо використовувати, необхідно трішки підігріти (max 40 градусів). Це необхідно для того, щоб сіль і цукор розчинилися та не залишили крупинок.

  • у підігріте молоко всипте сіль, цукор за бажанням можна ванільний цукор або ванілін.
  • в окремій мисочці збийте яйця до однорідної маси.
  • додайте олію і вона одразу ж підніметься на поверхню, оскільки має іншу щільність, максимально збийте її молоком.
  • поступово всипте борошно (перед цим його слід просіяти).
  • коли всі інгридієнти будуть змішані, накрийте рушничком миску і залишіть на 15 хвилин.

  Тим часом приготуйте пристосування, за допомогою якого ви будете виливати тісто візерунками на сковорідку. Це може бути кондитерський шприц. Але зручніше, як на мене, це звичайна пластикова пляшка (зручна ємкість - 0,5-1 л). У кришечці слід зробити один невеликий отвір. Пляшку сполосніть та влийте тісто, добре закрийте кришку. Тепер на розігріту сковорідку, змащену маслом, виливаємо тісто тонким струминем. Стежте, щоб млинці не мали занадто великих отворів у візерунках, інакше їх буде неможливо перевернути на інший бік.

Перед подачею на стіл млинці можна згорнути в невеликі рулети або трішки пофантазувати, як я. Прикрашати можна чим завгодно (шоколадом, цукровою пудрою, збитими вершками, ягідно-фруктовими сиропами або звичайним домашнім варенням.

оладки млинці та сирники, рецепти від читачів, млинці ажурні, конкурс, масляна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Святкуємо Масляну: млинцевий шоколадний пиріг-равлик із карамельно-горіховою начинкою
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1347
Можна приготувати цей десерт із будь-якими начинками за вашим смаком: з сиром, яблуками, ягодами, маком тощо.
Свеля (sveler) - пухкі норвежські млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Крістіна 1359
Традиційний смаколик, кий подавали на паромі, тому млинці ще мають назву "паромні"
Святкуємо Масляну: млинці на пиві тонкі та мереживні
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1298
Цей рецепт вирішує два питання — як приготувати смачні млинці та куди подіти склянку пива, яка залишилася після вечірки:))
Святкуємо Масляну: оладки на дріжджах і сироватці «З добрим ранком!»
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1236
Пишні, ніжні, рум'яні - ну просто ідеальні!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: