clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Лютого 2017 р. Марина Клімова 2406

Млинцевий пиріг з сиром та грибами + рецепт млинців за бабусиним рецептом.

Пиріг смачний як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Пиріг смачний як у холодному, так і в гарячому вигляді.

Млинці виходять тоненькі, еластичні, не рвуться, не надто масні, просто ідеальні.

Сьогодні розпочався перший тиждень Масляної, з чим я вас усіх вітаю! Віднайшла у себе стареньку світлину млинцевого пирога, який я розміщувала у соцмережах ще у 2012 році. Він тоді користувався шаленою популярністю. Багато господинь готувало по цьому рецепту і залишились дуже задоволеними. Скористайтесь ним і ви. Рецепт самих млинців у нас сімейний, родинний. За ним готувала ще моя бабуся. 

Інгредієнти:

Млинці:

3 яйця,

0,5 л молока,

1 склянка борошна (склянка 250 мг, у ній приблизно 160 г борошна),

2 ст. л. олії,

дрібка солі.

Начинка:

300 г смажених із цибулею грибів,

300 г твердого сиру.

Заливка:

3 яйця,

100 г сметани або вершків,

зелень подрібнена,

сіль за смаком.

Приготування:

Яйця збити з борошном, поступово додаючи молоко. Наприкінці додати сіль та олію. Тісто має бути рідким, однорідним, без грудочок. Сковорідка для смаження млинців має бути сухою (!). Випікати млинці з обох боків по декілька хвилин. Млинці готові. 

Гриби та цибулю подрібнити та підсмажити на вершковому маслі. Сир натерти на тертці.

На край млинчика викласти гриби підсмажені з цибулею і трохи натертого сиру, скрутити млинець в трубочку.

У промаслену форму (у мене діаметром 24 см) скласти млинчики по спіралі від краю форми до середини. Таким чином заповнюючи всю форму млинцями.

Приготувати заливку: яйця злегка збити, додати сметану, сіль, зелень, перемішати до однорідної маси.

Весь млинцевий пиріг рівномірно покрити заливкою, поставити форму з пирогом в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин (щоб схопилася заливка).

Пиріг смачний як гарячий, так і холодний. З начинкою можна експериментувати. Це може бути і солодкий пиріг – з сиром, ягодами, фруктами, іншою солоною начинкою – м’ясом, зеленню, овочами, сир також можна змінювати – адигейський, моцарелла, сулугуні, домашній сир, бринза, фета тощо.

Усім смачної Масляної! Готуйте з любов’ю!

оладки млинці та сирники, рецепти від читачів, млинцевий пиріг з сиром та грибами, масляна, конкурс

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: Апельсинові сирники
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2733
Дуже смачні смаколики при мінімальних матеріальних, часових і фізичних затратах.
Солодкі ажурні млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Ірина Герун 2584
Вирішила сьогодні зробити смачненький сніданок для коханого, незвичайними візерунчастими млинцями.
Свеля (sveler) - пухкі норвежські млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Крістіна 1374
Традиційний смаколик, кий подавали на паромі, тому млинці ще мають назву "паромні"
Ідеальний рецепт тонких млинців для фарширування
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1757
Млинці виходять тонкими, еластичними й дуже смачними.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: