clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2181

СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Млинцевий торт із ніжним сирним кремом

Тортик ніжний та ситний, до того ж, просочується в одну мить!
Тортик ніжний та ситний, до того ж, просочується в одну мить! Фото: автора

Рецепт, який стане «коронною стравою» в будь-якому кулінарному зошиті.

Більшість людей звикли вживати млинці з медом, сметаною, варенням або згущеним молоком. Я ж пропоную випробувати на практиці дуже апетитний та незвичний варіант подачі улюбленого всіма смаколика. Млинцевий торт із сирним кремом виходить неймовірно ніжним і досить ситним. Це і десерт, і тортик одночасно.

 Інгредієнти:

 Для млинців:

3 яйця,

2 ст. л. цукру,

3 склянки молока,

2 склянки борошна,

2 ст. л. олії,

дрібка соди,

трохи лимонного соку,

ванілін.

 

Для крему:

2 шт. 200-грамових солодких ванільних сирків,

400 г пюре з ягід (я використовувала заморожену суницю),

2-3 ст. л. цукрової пудри,

1 ст. л. желатину+трішки молока для замочування.

 

Приготування:

Млинці: яйця збити з цукром, дрібкою солі та ваніліном за допомогою міксера, потім поступово додавати: то просіяне борошно, то молоко. Знову збити міксером до зникнення грудочок. Погасити соду соком лимона і додати в тісто олію. Перемішати і випікати (сковорідка суха!). Млинці повністю охолодити.

Крем: спочатку замочити в молоці желатин, зачекати, щоб він набух.

Потім розтопити на маленькому вогні (не кип’ятити!). Ягоди трішки розморозити і збити в блендері разом із цукровою пудрою.

Додати у ягідне пюре ванільні сирки і збити все разом до однорідності.

Влити розведений у молоці желатин і перемішати виделкою (я поставила крем у холодильник на півгодини щоб він трішки загуснув, після чого він став як суфле; на фото - до холодильника).

Викладати млинці на тарілку, перемащуючи кожен кремом.

Чим вищий тортик, тим краще (з цієї порції у мене вийшло цілих два тортики!).

Окремо залишити два-три млинчики і, змастивши їх кремом і поклавши у серединку по декілька ягідок, скрутити рулетиком.

Поставити ягідні налисники на декілька хвилин у морозилку. Потім дістати й нарізати шматочками на кшталт «пеньочків». Викласти їх по колу тортика, а в серединку насипати ягоди.

 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: млинцевий торт можна прикрашати за бажанням. До прикладу, полити шоколадною глазур'ю чи карамеллю, посипати тертим шоколадом чи горішками, прикрасити фруктами та ягодами тощо. Просочується він миттєво! Тільки приготували – і вже можна пити чай зі смаколиком, який просто тане в роті. 

оладки млинці та сирники, млинці, млинцевий торт, млинцевий торт з сирним кремом, Масляна, ягоди, ванільні сирки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Млинці з карамелізованими яблуками і сирним кремом
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2524
Чудова альтернатива звичайним налісникам чи іншим традиційним начинкам!
Млинці з картоплею під «чарівним» оселедцевим соусом
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1344
Вишукана інтерпретація улюбленої страви дитинства «Картопля в мундирі з оселедцем».
Ідеальний рецепт тонких млинців для фарширування
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1754
Млинці виходять тонкими, еластичними й дуже смачними.
СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Найніжніші заварні млинці
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2446
Виходять ажурними, повітряними й тоненькими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: