clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
24 Лютого 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2557

Плов із телятиною, фініками та родзинками

Подавати плов, прикрасивши його фініками, разом із лавашем.
Подавати плов, прикрасивши його фініками, разом із лавашем. Фото: автора

Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.

Ідею цього плову підгледіла в Джеймі Олівера, але у нього замість телятини була курка. Начебто все як завжди, проте фініки роблять цю звичну страву абсолютно інакшою. Вийшло неймовірно смачно! Фініки не дали помітну солодкість. Швидше цікавий аромат і карамельну нотку! Від душі рекомендую!

 

Інгредієнти:

300 г телятини,

2 склянки рису подовгастого (краще пропарений, Супер Басматі, Жасмін, Девзіра),

2 цибулина,

2 морквини,

1-2 ст. л. олії,

4 склянки м’ясного бульйону (можна води),

щедра жменя фініків,

50 г родзинок,

сушений барбарис за смаком,

трохи хмелі-сунелі,

дрібка суміші перців,

лавровий листок,

половинка лимону,

куркума, паприка,

сіль.

 

Приготування:

Телятину нарізати кубиком середньої форми й обсмажити на сковорідці до золотавої скоринки. Цибулю нарізати кубиком, моркву соломкою чи півмісяцями. Додати овочі до м’яса, посолити, поперчити й смажити все разом до напівготовності.

Перекласти все у казанок, в якому готуватиметься плов (можна у ньому одразу ж і смажити м’ясо з овочами, але мені на сковорідці зручніше). Додати промитий рис, перемішати й ще обсмажити все разом декілька хвилин.

Додати фініки (я додаю з кісточкою, але можна її і вийняти), родзинки та барбарис. Всипати всі спеції, лавровий листок та ароматні трави.

Ретельно все перемішати. Залити теплим бульйоном чи водою, досолити за необхідності, довести до кипіння. Накрити кришкою і зменшити вогонь до мінімуму (я ставлю казанок на розсіювач вогню).

Готувати до м'якості рису і випарювання всієї рідини (40-50 хвилин).

Наприкінці приготування за бажанням скропити плов лимонним соком. Готовому плову дати настоятися хвилин 5-10.

Подавати, прикрасивши фініками, з лавашем.

 

крупи та страви з борошна, м`ясо та субпродукти, рис, плов, плов із телятини з фініками та родзинками,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 678
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Осіннє різотто з гарбузом від Andy Chef
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 917
Найвдаліший рецепт приготування відомої італійської страви з рису від найулюбленішого кулінарного блогера та кулінара.
Свинина під «Лисячою шубкою» з корейською морквою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 633
Особливо це м’яско подобається чоловікам. Воно виходить дуже соковитим, оливки додають пікантності.
Булгур або рис «Рататуй» — легкий гарнір із овочами
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 947
Стиглі, соковиті, ароматні овочі — так хочеться, що б їх сезон ніколи не закінчувався!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: