clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4829

Сирний пиріг «Яблука під ковдрою»

З начинкою у яблучках можна експериментувати. Це можуть бути фініки без кісточки, курага, чорнослив, шоколад і навіть іриска типу корівки!
З начинкою у яблучках можна експериментувати. Це можуть бути фініки без кісточки, курага, чорнослив, шоколад і навіть іриска типу корівки! Фото: автора

М’які печені яблучка, пряна нотка кориці... І все це в хрусткому сирному тісті!

Це один із найулюбленіших яблучних пирогів у моїй сім’ї. Можна сказати, сімейний рецепт. Тісто робиться на основі домашнього сиру, а під ним ховаються половинки печених яблучок із корицею. Крім того, він не лише смачний, але й має чудовий зовнішній вигляд. Один розріз чого вартий!

 

Інгредієнти:

2,5 склянки борошна (кількість залежить від вологості сиру),

250 г вершкового масла (я кладу 200 г),

200 г домашнього сиру,

2/3 склянки цукру,

ванільний цукор,

1 ч. л. розпушувача,

6-7 середніх яблук,

кориця,

волоські горіхи,

жовток для змащування,

цукрова пудра для посипання.

 

Склянка: 250 г.

Форма: 25 х 25 см

 

Приготування:

Збити з цукром розм'якшене вершкове масло, додати сир, перемішати. Всипати борошно, просіяне разом із розпушувачем і ванільний цукор, замісити тісто (воно хоч і виходить не дуже еластичним, проте не липне до рук і добре розкачується на столі навіть без борошна). Загорнути тісто в плівку й на півгодини поставити у холодильник.

Яблука помити, почистити від шкірки, видалити серцевинку, розрізати навпіл. У центр кожної половинки яблука покласти горішок.

Тісто розділити на дві частини. Одну з них розкачати і покласти у форму (переносити пласт зручно, накрутивши його на качалку). 

Сформувати невисокі бортики.

На основу викласти половинки яблук начинкою донизу.

Посипати корицею та цукром.

Другу частину тіста розкачати й покласти зверху на яблука. Краї защипнути.

Верх змастити збитим жовтком.

Випікати 40-60 хвилин при 180ºС.

Трішки охолодити й вийняти пиріг з форми.

Готовий пиріг нарізати квадратиками й присипати цукровою пудрою.

І розріз:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг дуже смачний у теплому вигляді з кулькою ванільного морозива! Яблучка стають м'якими, як густе повидло, плюс кориця... І все це в хрусткому сирному тісті! До речі, з начинкою у яблучках можна експериментувати. Це можуть бути фініки без кісточки, курага, чорнослив, шоколад і навіть іриска типу корівки!

 

солодка випічка, сирний пиріг яблучна ковдра, сирне тісто, яблучні пироги, сирна випічка, яблучна випічка, яблука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 3584
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 4177
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Яблучні булочки Сінабон у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 507
Цей витвір французького кондитерського мистецтва доводить, що навіть у наш час ще можна придумати щось цікаве, просте й зрозуміле. Ця випічка захопила весь світ у свій солодкий полон!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: