ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Свеля (sveler) - пухкі норвежські млинці

31 Березня 2017 р. Крістіна Гурман 3726


Традиційний смаколик, кий подавали на паромі, тому млинці ще мають назву "паромні"

Інгредієнти:

3 яйця,

1 склянка цукру,

900 г кефіру,

4 ст. л. маргарину,

1 ч. л. соди,

0,5 ч. л. амонію,

800 г борошна.

Приготування:

Яйця перетерти з цукром, потім додати маргарин (перед додованням на водяній бані чи у мікрохвильовій печі розтопити) і кефір. Змішати борошно з содою та амонієм та додоати до отриманої маси. Все добре перемішати і смажити на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю олії. Можна пробувати і без, якщо з антипригарним покриттям.

Чудово смакують із варення та сметаною (спочатку варення, потім на верх трохи сметани), шоколадним кремом.

оладки млинці та сирники, рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую