Гаряча тема:
- Війна
Варіант цієї коврижки не лише бюджетний, але й дуже простий. Готується елементарно та дуже швидко. За основу береться міцна чайна заварка, завдяки якій випічка виходить пористою та пишною. Великий плюс у тому, що достатньо всі інгредієнти лише перемішати й відокремлювати нічого не потрібно, як і збивати.
Інгредієнти:
3/4 склянки цукру,
2 склянки борошна,
0,5 склянки родзинок (або / і цукатів)
жменя подрібнених горіхів,
2 ст. л. варення (краще рідкого),
сік та цедра половинки лимона,
2 ст. л. какао,
2 ст. л. рафінованої олії,
1 склянка міцної чайної заварки,
1 ч. л. соди,
ванілін.
Склянка – 250 мл.
Форма – 24 см в діаметрі.
Приготування:
В мисці змішати олію, родзинки, підсмажені й подрібнені волоські горішки, цукор, ванілін та варення.
Ретельно все перемішати, додати соду. Спочатку всипати склянку борошна та влити півсклянки гарячої заварки. Перемішати. Потім борошно, яке залишилося і заварку. Знову ретельно все перемішати (тісто – консистенція густої сметани).
Вилити суміш у форму, змащену олією та присипану борошном.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці до готовності (близько 30 хвилин при режимі «верх-низ»). Коврижку трішки охолодити у формі.
Потім вийняти й нарізати порційними шматочками.
Полити зверху ягідним соусом, або ж просто притрусити цукровою пудрою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коврижка вийшла дуже ніжною, пишною, практично невагомою. При цьому, вона не схожа на бісквіт, не суха і не давка. Але найбільше підкорив абсолютно шоколадний смак +ледь відчутна лимонна нотка.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: