Гаряча тема:
- Війна
В нашій родині такий пиріг подобається абсолютно всім. До речі, тісто чудово підходить і для фруктових пирогів: абрикосових, яблучних, грушевих. Працювати з ним одне задоволення — воно еластичне й дуже слухняне.
Інгредієнти:
Тісто:
500 г борошна,
320 мл молока,
50 г вершкового масла,
1,5 ч. л. сухих дріжджів,
1 ст. л. цукру,
1 ст. л. олії.
Карамель:
60 г вершкового масла,
0,5 склянки цукру,
2 ст. л. меду.
Начинка:
60 г вершкового масла,
4 ст. л. олії,
2 ч. л. кориці,
1 ч. л. мускатного горіха,
0,5 ч. л. меленого імбиру,
2 ст. л. меду.
Приготування:
Приготувати тісто: в миску вилити тепле молоко й розвести у ньому дріжджі з цукром. Дати трішки постояти в теплі. Потім додати борошно, олію, вершкове масло кімнатної температури й замісити тісто. Накрити його рушником і залишити для вистоювання в теплому місці на 1-1,5 години. Потім ще раз обім’яти й викласти на підпилену борошном поверхню.
Приготувати карамель: у сотейнику з товстим дном або сковорідці розтопити всі інгредієнти (на середньому вогні). Коли маса вкриється пухирцями, прибрати з вогню.
Приготовану карамель вилити у форму для запікання (маса може загуснути, але це нормально. При випіканні вона знову розплавиться. ВАЖЛИВО: форму для запікання слід брати цільну (не роз'ємну!) і бажано з високими краями, оскільки при запіканні карамель намагатиметься втекти. Можна навіть підстрахуватися і під форму поставити порожнє деко більшого розміру).
Приготувати начинку: розтопити вершкове масло, додати олію, корицю, імбир, мускатний горіх і мед. Добре перемішати.
Формкування пирога: тісто розкачати у вигляді прямокутника. За допомогою ножа для піци, розрізати його на смужки завширшки приблизно 5 см.
Силіконовим пензлем нанести на кожну пряну начинку.
Кожну смужку згортати равликом (спірал’ю), і викладати у форму зверху на карамель.
Формувати виріб таким чином, щоб йому було куди підніматися.
Верх пирога потрібно злегка придавити, для рівномірності. Дати підійти в теплому місці 20 хвилин. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180ºС протягом 25-30 хвилин.
Після випікання, відразу ж перевернути пиріг на тарілку (робити це слід дуже обережно, оскільки карамель рідка й можна обпектися!).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: важливо, не дати охолонути пирогу у формі, інакше карамель застигне, випічка прилипне і її вже буде не дістати.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: