clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2380

Cпіральний пиріг-равлик із пряною начинкою у карамелі

Блискуча карамель просочує тісто й дарує йому неймовірний смак.
Блискуча карамель просочує тісто й дарує йому неймовірний смак. Фото: автора

Ніжний, пряний, м’який і смачний смаколик.

В нашій родині такий пиріг подобається абсолютно всім. До речі, тісто чудово підходить і для фруктових пирогів: абрикосових, яблучних, грушевих. Працювати з ним одне задоволення — воно еластичне й дуже слухняне.

 

Інгредієнти:

Тісто:

500 г борошна,

320 мл молока,

50 г вершкового масла,

1,5 ч. л. сухих дріжджів,

1 ст. л. цукру,

1 ст. л. олії.

 

Карамель:

60 г вершкового масла,

0,5 склянки цукру,

2 ст. л. меду.

 

Начинка:

60 г вершкового масла,

4 ст. л. олії,

2 ч. л. кориці,

1 ч. л. мускатного горіха,

0,5 ч. л. меленого імбиру,

2 ст. л. меду.

 

Приготування:

Приготувати тісто: в миску вилити тепле молоко й розвести у ньому дріжджі з цукром. Дати трішки постояти в теплі. Потім додати борошно, олію, вершкове масло кімнатної температури й замісити тісто. Накрити його рушником і залишити для вистоювання в теплому місці на 1-1,5 години. Потім ще раз обім’яти й викласти на підпилену борошном поверхню.

Приготувати карамель: у сотейнику з товстим дном або сковорідці розтопити всі інгредієнти (на середньому вогні). Коли маса вкриється пухирцями, прибрати з вогню.

Приготовану карамель вилити у форму для запікання (маса може загуснути, але це нормально. При випіканні вона знову розплавиться. ВАЖЛИВО: форму для запікання слід брати цільну (не роз'ємну!) і бажано з високими краями, оскільки при запіканні карамель намагатиметься втекти. Можна навіть підстрахуватися і під форму поставити порожнє деко більшого розміру).

Приготувати начинку: розтопити вершкове масло, додати олію, корицю, імбир, мускатний горіх і мед. Добре перемішати.

Формкування пирога: тісто розкачати у вигляді прямокутника. За допомогою ножа для піци, розрізати його на смужки завширшки приблизно 5 см.

Силіконовим пензлем нанести на кожну пряну начинку.

Кожну смужку згортати равликом (спірал’ю), і викладати у форму зверху на карамель.

Формувати виріб таким чином, щоб йому було куди підніматися.

Верх пирога потрібно злегка придавити, для рівномірності. Дати підійти в теплому місці 20 хвилин. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180ºС протягом 25-30 хвилин.

Після випікання, відразу ж перевернути пиріг на тарілку (робити це слід дуже обережно, оскільки карамель рідка й можна обпектися!).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: важливо, не дати охолонути пирогу у формі, інакше карамель застигне, випічка прилипне і її вже буде не дістати.

 

солодка випічка, дріжджова випічка, дріжджове тісто, дріжджові пироги, спіральний пиріг-равлик з пряною начинкою у карамелі, карамель, прянощі, пиріг-равлик

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грушевий тарт із мигдальним кремом франжипан від Гордона Рамзі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 805
Поєднання багатошарового й хрусткого тіста, ароматних груш у сиропі зі спеціями, не менш ароматного мигдального крему створює неповторний і незабутній смак.
Святкуємо Масляну: млинцевий шоколадний пиріг-равлик із карамельно-горіховою начинкою
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1382
Можна приготувати цей десерт із будь-якими начинками за вашим смаком: з сиром, яблуками, ягодами, маком тощо.
Сирний пиріг «Яблука під ковдрою»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2440
М’які печені яблучка, пряна нотка кориці... І все це в хрусткому сирному тісті!
Сливовий пиріг із сирно-пудинговою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 903
Ніжне ванільне суфле, приємна кислинка фруктів і тоненьке дріжджове тісто – рецепт казковий, смак незабутній.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: