clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2465

Смажена печінка «Красуня Сходу»

Неймовірно ніжна, м'яка та водночас незвична печіночка, із пікантним східним смаком!
Неймовірно ніжна, м'яка та водночас незвична печіночка, із пікантним східним смаком! Фото: автора

Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!

Всі мої домашні дуже поважають печінку, при цьому в будь-якому вигляді. Я ж, любителька різноманітних соусів, одразу ж оцінила і соус, і маринад цієї страви.

Інгредієнти:

1 кг печінки (будь-якої, у мене свиняча),

3 цибулини,

5-6 зубків часнику,

2 ст. л. крохмалю,

3 ст. л. олії,

паприка, сіль, перець.

Для соусу:

7-8 ст. л. соєвого соусу,

3-4 ст. л. томатної пасти,

2 ст. л. рідкого меду.

Приготування:

Печінку вимочити в молоці (можна у воді) протягом ночі. Зранку рідину злити, печінку нарізати скибочками й трохи відбити молоточком для відбивних (я завжди роблю це, накривши попередньо печінку харчовою плівкою – так кров не забруднить кухню, а самі шматочки залишаться цілими).

Скласти печінку у миску. Цибулю нарізати півкільцями. Посипати печінку крохмалем, додати сіль, паприку, вичавити часник, додати олію. Перемішати й залишити на 20 хвилин.

Приготувати соус: для цього змішати всі інгредієнти, ретельно збити вінчиком.

Влити півсклянки окропу й перемішати. Замариновану печінку обсмажити з усіх боків у невеликій кількості олії.

Додати цибулю й тушкувати разом 5-10 хвилин.

Залити все соусом, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на малесенькому вогні 10-15 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гарніру ідеально підійде рис або картопляне пюре. Ми любимо їсти таку печіночку з пастою, оскільки в страві просто казковий соус.

 

печінка, страви з печінки, м`ясо та субпродукти, смажена печінка красуня сходу, східна кухня, печінка у соусі, печінка в маринаді, печнка, як смачно приготувати печінку

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1246
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Куряча печінка по-міланськи з помідорками під сирною "шубкою"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 962
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні запіканочка.
Печінкові оладки «Варшавські» у вершково-сметанному соусі
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1086
Цю страву їдять і нахвалюють навіть ті, хто в принципі не любить печінку.
Печінковий паштет в пакеті
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1273
Цей рецепт звідкись із глибокого дитинства: шматок свіжого білого хліба, намащеного вершковим маслом, і ціла гора м’якого й смачнющого печінкового паштету.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: