Гаряча тема:
- Війна
Всі мої домашні дуже поважають печінку, при цьому в будь-якому вигляді. Я ж, любителька різноманітних соусів, одразу ж оцінила і соус, і маринад цієї страви.
Інгредієнти:
1 кг печінки (будь-якої, у мене свиняча),
3 цибулини,
5-6 зубків часнику,
2 ст. л. крохмалю,
3 ст. л. олії,
паприка, сіль, перець.
Для соусу:
7-8 ст. л. соєвого соусу,
3-4 ст. л. томатної пасти,
2 ст. л. рідкого меду.
Приготування:
Печінку вимочити в молоці (можна у воді) протягом ночі. Зранку рідину злити, печінку нарізати скибочками й трохи відбити молоточком для відбивних (я завжди роблю це, накривши попередньо печінку харчовою плівкою – так кров не забруднить кухню, а самі шматочки залишаться цілими).
Скласти печінку у миску. Цибулю нарізати півкільцями. Посипати печінку крохмалем, додати сіль, паприку, вичавити часник, додати олію. Перемішати й залишити на 20 хвилин.
Приготувати соус: для цього змішати всі інгредієнти, ретельно збити вінчиком.
Влити півсклянки окропу й перемішати. Замариновану печінку обсмажити з усіх боків у невеликій кількості олії.
Додати цибулю й тушкувати разом 5-10 хвилин.
Залити все соусом, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на малесенькому вогні 10-15 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гарніру ідеально підійде рис або картопляне пюре. Ми любимо їсти таку печіночку з пастою, оскільки в страві просто казковий соус.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: