ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Смажена печінка «Красуня Сходу»

10 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10431
Неймовірно ніжна, м'яка та водночас незвична печіночка, із пікантним східним смаком!
Неймовірно ніжна, м'яка та водночас незвична печіночка, із пікантним східним смаком! Фото: автора

Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!

Всі мої домашні дуже поважають печінку, при цьому в будь-якому вигляді. Я ж, любителька різноманітних соусів, одразу ж оцінила і соус, і маринад цієї страви.

Інгредієнти:

1 кг печінки (будь-якої, у мене свиняча),

3 цибулини,

5-6 зубків часнику,

2 ст. л. крохмалю,

3 ст. л. олії,

паприка, сіль, перець.

Для соусу:

7-8 ст. л. соєвого соусу,

3-4 ст. л. томатної пасти,

2 ст. л. рідкого меду.

Приготування:

Печінку вимочити в молоці (можна у воді) протягом ночі. Зранку рідину злити, печінку нарізати скибочками й трохи відбити молоточком для відбивних (я завжди роблю це, накривши попередньо печінку харчовою плівкою – так кров не забруднить кухню, а самі шматочки залишаться цілими).

Скласти печінку у миску. Цибулю нарізати півкільцями. Посипати печінку крохмалем, додати сіль, паприку, вичавити часник, додати олію. Перемішати й залишити на 20 хвилин.

Приготувати соус: для цього змішати всі інгредієнти, ретельно збити вінчиком.

Влити півсклянки окропу й перемішати. Замариновану печінку обсмажити з усіх боків у невеликій кількості олії.

Додати цибулю й тушкувати разом 5-10 хвилин.

Залити все соусом, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на малесенькому вогні 10-15 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для гарніру ідеально підійде рис або картопляне пюре. Ми любимо їсти таку печіночку з пастою, оскільки в страві просто казковий соус.

 

печінка, страви з печінки, м`ясо та субпродукти, смажена печінка красуня сходу, східна кухня, печінка у соусі, печінка в маринаді, печнка, як смачно приготувати печінку

Коментарі:

  Так  Ні, дякую