clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 4518

Оселедець у чайно-гірчичному соусі

Смачнішої закуски  годі й шукати!
Смачнішої закуски годі й шукати! Фото: автора

Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!

Дуже багато чула гарних відгуків про цю гірчичну заправку до оселедця, але сама її ніколи не готувала. Спробувавши, зрозуміла, що смачнішої закуски  годі й шукати. Хоча рецептів оселедця у різноманітних соусах куштувала чимало. Дуже рекомендую приготувати!

Інгредієнти:                         

2 малосольних оселедця (краще з головою, філе та пресерви я ніколи не купую – це не оселедець!),

2 червоні цибулини.

Гірчичний соус:

2 ч. л. міцної гірчиці,

1 ч. л. цукру,

олія, оцет,

міцний чай.

Приготування:

Оселедець почистити від нутрощів, відрізати голову та хвостик, зняти шкіру та розділити на філе. Намагайтеся видалити всі кістки. Нарізати філе шматочками та скласти у скляну ємність.

Прошарувати нарізаною кільцями цибулею.

Для соусу: в піалці гірчицю ретельно розтерти з цукром до однорідності. Потім, як було написано в рекомендації, налити в склянку 2 см олії (я використовувала оливкову, першого віджиму. Але можна й нерафіновану соняшникову пахучу). 

У ту ж склянку долити 2 см оцту (у мене апельсиновий, можна яблучний, виноградний).

Додати гірчицю з цукром.

Ретельно все перемішали й долили до повного обсягу склянки міцно заварений (охолоджений!) чорний чай. Знову все перемішати.

Залити соусом оселедець із цибулею (до речі, якщо вам пощастить і молочко чи ікра в рибці попадуться і не будуть схрумкані в процесі, кладіть їх також до оселедця, зайвими не будуть). Трішки втрамбувати вміст ємності, щоб соус повністю вкрив верхній шар продукту.

Поставити в холодильник хоча б на декілька годин. В ідеалі – на ніч.

 

оселедець, риба та морепродукти, закуски, закуска з оселедця, оселедець у гірчичному соусі, маринування риби, маринований оселедець, гірчичний соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4695
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Сагудай зі скумбрії
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2891
Сагудай – це популярна закуска зі свіжої риби, поширена на Півдні.
«Рибацький» оселедець із карася – рецепт від любителів «тихого» полювання
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 23618
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній абсолютно не має кісточок.
Скумбрія в сметанно-гірчичному соусі — найпростіший рецепт запікання
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 5454
Скумбрію можна не лише смачно замаринувати, але й запекти.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: