clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3618

Оселедець у чайно-гірчичному соусі

Смачнішої закуски  годі й шукати!
Смачнішої закуски годі й шукати! Фото: автора

Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!

Дуже багато чула гарних відгуків про цю гірчичну заправку до оселедця, але сама її ніколи не готувала. Спробувавши, зрозуміла, що смачнішої закуски  годі й шукати. Хоча рецептів оселедця у різноманітних соусах куштувала чимало. Дуже рекомендую приготувати!

Інгредієнти:                         

2 малосольних оселедця (краще з головою, філе та пресерви я ніколи не купую – це не оселедець!),

2 червоні цибулини.

Гірчичний соус:

2 ч. л. міцної гірчиці,

1 ч. л. цукру,

олія, оцет,

міцний чай.

Приготування:

Оселедець почистити від нутрощів, відрізати голову та хвостик, зняти шкіру та розділити на філе. Намагайтеся видалити всі кістки. Нарізати філе шматочками та скласти у скляну ємність.

Прошарувати нарізаною кільцями цибулею.

Для соусу: в піалці гірчицю ретельно розтерти з цукром до однорідності. Потім, як було написано в рекомендації, налити в склянку 2 см олії (я використовувала оливкову, першого віджиму. Але можна й нерафіновану соняшникову пахучу). 

У ту ж склянку долити 2 см оцту (у мене апельсиновий, можна яблучний, виноградний).

Додати гірчицю з цукром.

Ретельно все перемішали й долили до повного обсягу склянки міцно заварений (охолоджений!) чорний чай. Знову все перемішати.

Залити соусом оселедець із цибулею (до речі, якщо вам пощастить і молочко чи ікра в рибці попадуться і не будуть схрумкані в процесі, кладіть їх також до оселедця, зайвими не будуть). Трішки втрамбувати вміст ємності, щоб соус повністю вкрив верхній шар продукту.

Поставити в холодильник хоча б на декілька годин. В ідеалі – на ніч.

 

оселедець, риба та морепродукти, закуски, закуска з оселедця, оселедець у гірчичному соусі, маринування риби, маринований оселедець, гірчичний соус

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сагудай зі скумбрії
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2380
Сагудай – це популярна закуска зі свіжої риби, поширена на Півдні.
Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 5116
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Скумбрія Ескабече» — смачна рибка у цікавому маринаді
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2189
Старовинний рецепт іспанської кухні.
«Рибацький» оселедець із карася – рецепт від любителів «тихого» полювання
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 16919
Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній абсолютно не має кісточок.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: