Гаряча тема:
- Війна
Дуже багато чула гарних відгуків про цю гірчичну заправку до оселедця, але сама її ніколи не готувала. Спробувавши, зрозуміла, що смачнішої закуски годі й шукати. Хоча рецептів оселедця у різноманітних соусах куштувала чимало. Дуже рекомендую приготувати!
Інгредієнти:
2 малосольних оселедця (краще з головою, філе та пресерви я ніколи не купую – це не оселедець!),
2 червоні цибулини.
Гірчичний соус:
2 ч. л. міцної гірчиці,
1 ч. л. цукру,
олія, оцет,
міцний чай.
Приготування:
Оселедець почистити від нутрощів, відрізати голову та хвостик, зняти шкіру та розділити на філе. Намагайтеся видалити всі кістки. Нарізати філе шматочками та скласти у скляну ємність.
Прошарувати нарізаною кільцями цибулею.
Для соусу: в піалці гірчицю ретельно розтерти з цукром до однорідності. Потім, як було написано в рекомендації, налити в склянку 2 см олії (я використовувала оливкову, першого віджиму. Але можна й нерафіновану соняшникову пахучу).
У ту ж склянку долити 2 см оцту (у мене апельсиновий, можна яблучний, виноградний).
Додати гірчицю з цукром.
Ретельно все перемішали й долили до повного обсягу склянки міцно заварений (охолоджений!) чорний чай. Знову все перемішати.
Залити соусом оселедець із цибулею (до речі, якщо вам пощастить і молочко чи ікра в рибці попадуться і не будуть схрумкані в процесі, кладіть їх також до оселедця, зайвими не будуть). Трішки втрамбувати вміст ємності, щоб соус повністю вкрив верхній шар продукту.
Поставити в холодильник хоча б на декілька годин. В ідеалі – на ніч.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: