ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопля по-іспанськи, фарширована баликом і грибами

12 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7516
Начинка гриби+балик+сирний соус – моя улюблена. Тому готую таку страву найчастіше.
Начинка гриби+балик+сирний соус – моя улюблена. Тому готую таку страву найчастіше. Фото: автора

Такі картопляні «човники» готують із різноманітними начинками

Начинка гриби+балик+сирний соус – моя улюблена. Тому готую таку страву найчастіше. Ви ж можете обирати складові на свій смак: смачною картопелька виходить із тунцем, із сиром, фаршем й оливками тощо. Страва не лише смачна й ароматна, але й красива. Тому на святковий стіл її поставити не соромно.

Інгредієнти:

10 картоплин середнього розміру,

100 г балику,

250-300 г грибів (у мене лісові заморожені, але можна й шампіньйони або гливи),

1 велика цибулина,

3 зубки часнику,

чорний перець, сіль,

1 плавлений сирок,

3 ст. л. сметани або грецького йогурту,

тертий сир сулугуні (або будь-який інший, який добре розплавлюється).

Підготувала:

Картоплю відварити в «мундирі» до готовності. Охолодити, розрізати навпіл (якщо вона тонка, то чудово пропікається і стає дуже смачною). Обережно, за допомогою ложки прибрати м'якоть (я використовувала пристосування для видалення серцевинки з яблук). Але не зовсім до кінця, тонкий шар картоплі повинен залишатися (робити це слід обережно, щоб не пошкодити шкірку!).

Приготувати фарш: гриби розморозити й підсмажити на сковорідці, потім додати цибулю, нарізану кубиками.

Через 5-7 хвилин – нарізаний соломкою балик.

Поперчити, посолити, додати вичавлений часник. Перемішати й тушкувати 3 хвилини. Натерти плавлений сирок до начинки, влити сметану.

Готувати все разом до розплавлення сиру.

Заповнити начинкою картопляні човники.

Зверху посипати тертим сиром (у мене сулугуні не вистачило, тому декілька картоплин я посипала російським сиром).  

Поставити в гарячу духовку й запікати при 180°С протягом 25-30 хвилин.

Подавати човники із овочами та зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: серединки вареної картоплі, які ви видалили, згодяться для приготування картопляних зраз. А якщо начинки виявилося забагато,то її можна запекти в формочках, або ж використати для фарширування тих самих зраз.

овочеві страви, страви з овочів, гриби, фарширована картопля, картопля по-іспанськи фарширована баликом і грибами, іспанська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую