Гаряча тема:
- Війна
Начинка гриби+балик+сирний соус – моя улюблена. Тому готую таку страву найчастіше. Ви ж можете обирати складові на свій смак: смачною картопелька виходить із тунцем, із сиром, фаршем й оливками тощо. Страва не лише смачна й ароматна, але й красива. Тому на святковий стіл її поставити не соромно.
Інгредієнти:
10 картоплин середнього розміру,
100 г балику,
250-300 г грибів (у мене лісові заморожені, але можна й шампіньйони або гливи),
1 велика цибулина,
3 зубки часнику,
чорний перець, сіль,
1 плавлений сирок,
3 ст. л. сметани або грецького йогурту,
тертий сир сулугуні (або будь-який інший, який добре розплавлюється).
Підготувала:
Картоплю відварити в «мундирі» до готовності. Охолодити, розрізати навпіл (якщо вона тонка, то чудово пропікається і стає дуже смачною). Обережно, за допомогою ложки прибрати м'якоть (я використовувала пристосування для видалення серцевинки з яблук). Але не зовсім до кінця, тонкий шар картоплі повинен залишатися (робити це слід обережно, щоб не пошкодити шкірку!).
Приготувати фарш: гриби розморозити й підсмажити на сковорідці, потім додати цибулю, нарізану кубиками.
Через 5-7 хвилин – нарізаний соломкою балик.
Поперчити, посолити, додати вичавлений часник. Перемішати й тушкувати 3 хвилини. Натерти плавлений сирок до начинки, влити сметану.
Готувати все разом до розплавлення сиру.
Заповнити начинкою картопляні човники.
Зверху посипати тертим сиром (у мене сулугуні не вистачило, тому декілька картоплин я посипала російським сиром).
Поставити в гарячу духовку й запікати при 180°С протягом 25-30 хвилин.
Подавати човники із овочами та зеленню.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: серединки вареної картоплі, які ви видалили, згодяться для приготування картопляних зраз. А якщо начинки виявилося забагато,то її можна запекти в формочках, або ж використати для фарширування тих самих зраз.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: