ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою

13 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10945
Подібний салат ми інколи робимо з солоними грибочками (квашеними, тому з кислинкою).
Подібний салат ми інколи робимо з солоними грибочками (квашеними, тому з кислинкою). Фото: автора

Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!

Цей салат регулярно готували і моя бабуся, а потім і мама. Він готується на раз-два-три, але неймовірно смачний. І продукти всі прості, і склад мінімальний. Зауважу тільки, що в нашій сім’ї існує також «непісна» версія такого салатика — із вареними яйцями. Тому настійно рекомендую спробувати обидва варіанти цієї страви.

 

Інгредієнти:

5 середніх картоплин,

1 червона цибулина (можна ріпчасту або взагалі зелене щапіра),

2 жмені квашеної капусти (відтиснути),

кріп чи петрушка,

олія (не рафінована! Чим пахучіша — тим смачнішим буде салат),

сіль, перець мелений.

 

Приготування:

Картоплю добре помити й відварити в «мундирі». Трішки охолодити, почистити та нарізати кубиками. Полити ароматною соняшниковою олією і перемішати.

Цибулю нарізати півкільцями. Зелень подрібнити. Змішати все у великій мисці. Посолити та поперчити.

Додати квашену капусту (якщо вона була заквашена восени й уже з'явилися надмірна кислинка, звісно ж, спочатку промити). Ретельно, але делікатно перемішати, щоб не пом'яти картоплю.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ще подібний салат ми інколи робимо з солоними грибочками (квашеними, тому з кислинкою). І малесенька хитрість: картоплю, як тільки гарячу нарізали, одразу ж заправити ароматною олією і дати трохи постояти, потім додавати все інше.

 

салати без майонезу, пісні страви, салати, піст, Великий піст, пісна кухня, постимо смачно, пісна трапеза, салат селянський з квашеною капустою і картоплею, квашена капуста

Коментарі:

  Так  Ні, дякую