Гаряча тема:
- Війна
Цей салат регулярно готували і моя бабуся, а потім і мама. Він готується на раз-два-три, але неймовірно смачний. І продукти всі прості, і склад мінімальний. Зауважу тільки, що в нашій сім’ї існує також «непісна» версія такого салатика — із вареними яйцями. Тому настійно рекомендую спробувати обидва варіанти цієї страви.
Інгредієнти:
5 середніх картоплин,
1 червона цибулина (можна ріпчасту або взагалі зелене щапіра),
2 жмені квашеної капусти (відтиснути),
кріп чи петрушка,
олія (не рафінована! Чим пахучіша — тим смачнішим буде салат),
сіль, перець мелений.
Приготування:
Картоплю добре помити й відварити в «мундирі». Трішки охолодити, почистити та нарізати кубиками. Полити ароматною соняшниковою олією і перемішати.
Цибулю нарізати півкільцями. Зелень подрібнити. Змішати все у великій мисці. Посолити та поперчити.
Додати квашену капусту (якщо вона була заквашена восени й уже з'явилися надмірна кислинка, звісно ж, спочатку промити). Ретельно, але делікатно перемішати, щоб не пом'яти картоплю.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ще подібний салат ми інколи робимо з солоними грибочками (квашеними, тому з кислинкою). І малесенька хитрість: картоплю, як тільки гарячу нарізали, одразу ж заправити ароматною олією і дати трохи постояти, потім додавати все інше.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: