Гаряча тема:
- Війна
Вологий, пористий, ароматний, золотавий, ну просто бездоганний! А лимонні нотки й ніжний цитрусово-ванільний аромат просто зводять із розуму!
Інгредієнти:
(склянка 230 мл)
Для тіста:
1,5 склянки борошна,
2 ч. л. розпушувача,
0,5 ч. л. солі,
склянка питного йогурту (у мене зі злаками),
склянка цукру,
3 яйця,
2 ч. л. лимонної цедри,
50 г різнокольорових цукатів,
0,5 ч. л. ванільного екстракту,
1\3 склянки олії.
Сироп:
1/3 склянки лимонного соку,
1/3 склянки цукру.
Лимонна глазур:
0,5 склянки цукрової пудри,
2 ст. л. лимонного соку.
Приготування:
Для кексу: в миску просіяти борошно, розпушувач і сіль. В іншій мисці збити разом йогурт, цукор, яйця, лимонну цедру і ванільний екстракт. З’єднати сухі інгредієнти з вологими. Додати в тісто олію та цукати.
Добре перемішати, щоб тісто стало однорідним. Розігріти духовку до 180°C. Застелити дно форми пергаментом (у мене розмір 22x11x 6 см). Змастити вершковим маслом і присипати борошном або панірувальними сухарями. Вилити тісто в підготовлену форуму.
Випікати близько 50 хвилин до зарум'янювання.
Сироп: поки кекс печеться, в маленькій каструльці, змішати сік і цукор для сиропу. Розігріти і варити поки цукор повністю не розчиниться і сироп не стане прозорим. Коли кекс спечеться, не виймаючи з форми, проштрикнути його тонкою паличкою в декількох місцях і залити ГАРЯЧИЙ кекс сиропом. Дати сиропу просочитися. Повністю охолодити випічку й лише тоді дістати його із форми.
Для глазурі: змішати цукрову пудру і лимонний сік.
Покрити нею кекс та притрусити його натертою лимонною цедрою.
Поставити в холодильник для застигання глазурі на годинку-дві.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: