ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Липня, 2020

Лимонний кекс на йогурті із цукатами

16 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3041
Вологий, пористий, ароматний, золотавий, ну просто бездоганний кекс!
Вологий, пористий, ароматний, золотавий, ну просто бездоганний кекс! Фото: автора

Кекс за цим рецептом виходить просто ідеальним! Особливо гарно пасує до нього лимонна помадка.

Вологий, пористий, ароматний, золотавий, ну просто бездоганний! А лимонні нотки й ніжний цитрусово-ванільний аромат просто зводять із розуму!

Інгредієнти:

(склянка 230 мл)

Для тіста:         

1,5 склянки борошна,

2 ч. л. розпушувача,

0,5 ч. л. солі,

склянка питного йогурту (у мене зі злаками),

склянка цукру,

3 яйця,

2 ч. л. лимонної цедри,

50 г різнокольорових цукатів,

0,5 ч. л. ванільного екстракту,

1\3 склянки олії.

Сироп:

1/3 склянки лимонного соку,

1/3 склянки цукру.

Лимонна глазур:

0,5 склянки цукрової пудри,

2 ст. л. лимонного соку.

Приготування:

Для кексу: в миску просіяти борошно, розпушувач і сіль. В іншій мисці збити разом йогурт, цукор, яйця, лимонну цедру і ванільний екстракт. З’єднати сухі інгредієнти з вологими. Додати в тісто олію та цукати.

Добре перемішати, щоб тісто стало однорідним. Розігріти духовку до 180°C. Застелити дно форми пергаментом (у мене розмір 22x11x 6 см). Змастити вершковим маслом і присипати борошном або панірувальними сухарями. Вилити тісто в підготовлену форуму.

Випікати близько 50 хвилин до зарум'янювання.

Сироп: поки кекс печеться, в маленькій каструльці, змішати сік і цукор для сиропу. Розігріти і варити поки цукор повністю не розчиниться і сироп не стане прозорим. Коли кекс спечеться, не виймаючи з форми, проштрикнути його тонкою паличкою в декількох місцях і залити ГАРЯЧИЙ кекс сиропом. Дати сиропу просочитися. Повністю охолодити випічку й лише тоді дістати його із форми.

Для глазурі: змішати цукрову пудру і лимонний сік.

Покрити нею кекс та притрусити його натертою лимонною цедрою.

Поставити в холодильник для застигання глазурі на годинку-дві.

кекс, лимонний кекс, лимонна випічка, лимон, солодка випічка, лимонний кекс на йогурті з цукатами, кекси

Коментарі:

  Так  Ні, дякую