clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2276

Гарбузово-картопляні ньокки з овочами

Подавати ньокки з овочами та сиром.
Подавати ньокки з овочами та сиром. Фото: автора

Італійські галушки, які подають як гарнір або основну страву, посипані сиром і приправлені соусом.

Ньокки роблять із манної крупи, картоплі, твердого чи домашнього сиру, шпинату, гарбуза, моркви тощо. Серед усього розмаїття наповнювачів, класичними вважаються картопляні. Такі галушки добре гармонують із сиром Пекоріно або Парміджано, а також із традиційними італійськими соусами. Ньокки ідеально вбирають соуси, зливаючись із ними в смаку і ароматі, створюючи разом цікаву смачну композицію. У мене ще «дожив» до весни шматочок гарбуза, але можна цілком обійтися однією картоплею (див. рецепт "Картопляні ньокки із грибами").

Інгредієнти:              

Для тіста:

600 г картоплі,

250 г м'якоті гарбуза,

230 г борошна,

2 яєчні жовтки,

3 ст. л. тертого твердого сиру,

мелений мускатний горіх,

дрібка солі,

4 ст. л. вершкового масла.

Для овочевого гарніру:

По жмені заморожених зеленого горошока, кукурудзи й стручкової спаржевої квасолі,

50-70 г вершкового масла,

1 цибулина,

1 морквина,

1 перець болгарський,

сіль, перець,

мускатний горіх, сушений базилік.

Приготування:

Картоплю і гарбуз почистити, нарізати невеликими кубиками. Відварити в киплячій, підсоленій воді спочатку картоплю до напівготовності.

Потім додати гарбуз і варити все до м'якості.

Злити воду й відразу ж розім'яти на пюре. Охолодити. Сир змішати з жовтками, сіллю і мускатним горіхом.

Додати в овочеве пюре й добре перемішати.

Всипати борошно і вимісити тісто. Сформувати з тіста декілька ковбасок, завтовшки з палець і нарізати їх шматочками завдовжки 1 см

(можна притиснути злегка виделкою, щоб ньокни мали класичний ребристий візерунок).

Відварити ньокки в киплячій підсоленій воді і, як тільки вони спливуть на поверхню, вийняти шумівкою.

Овочі подрібнити у довільній формі.

 У двох сковорідках розтопити вершкове масло, спасерувати овочі: на одній заморожені зелений горошок і стручкову спаржеву квасолю.

На іншій - цибулю, моркву, кукурудзу і перець болгарський.

 Засмажки з'єднати. Подавати ньокки з овочами, можна все разом перемішати і посипати сиром Парміджано (можна використовувати будь-який сир, який вам подобається).

 

 

крупи та страви з борошна,ньокки, овочеві страви, італійські галушки, кльоцки, італійська кухні, гарбузово-картопляні ньокки, страви з гарбуза, страви з картолі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Паста в горіховому соусі — швидка а-ля італійська вечеря
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 6274
Готувати 15 хвилин, а від тарілки й за вуха не відтягнути!
Мамалига із часниково-горіховим соусом «Муждей»
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1148
Це і каша, і гарнір, і окрема страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: