Гаряча тема:
- Війна
У рецепті використовуються, здавалося б, прості інгредієнти (м'ясо, томати, оливки), але на виході ми отримуємо неймовірну смакоту. Можливо тому ця страва не лише частий гість на столах рядових італійців, але й улюблене доповнення до пасти відвідувачів кращих ресторанів Італії.
Інгредієнти:
500 г яловичини (у мене свинина),
3-4 ст. л. оливкової олії,
3-4 зубки часнику,
300-400 г протертих томатів у власному соку (можна замінити свіжими помідорами без шкірки),
1 баночка оливок (у мене зелені, фаршировані паприкою),
сухі трави – орігано, базилік,
сіль, суміш перців мелена.
Приготування:
Часник нарізати тонкими пластинками й злегка обсмажити на оливковій олії.
Потім налити в сковорідку суміш томатів у власному соку й тушкувати 1-2 хвилини.
Додати спеції, сіль та трави.
Потім – оливки. Протушкувати все разом ще декілька хвилин.
М'ясо нарізати тонкими невеличкими пластинками (якщо використовуватимете свинину, то краще брати вирізку).
Відправити м'ясо до соусу й тушкувати до готовності – приблизно 30-40 хвилин
(я потім перекладаю все у каструльку, щоб було зручно зберігати в холодильнику).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: карне алла піцайола чудово доповнює не лише пасту, але й улюблене українцями картопляне пюре. Ми смакували його із полентою. Можна присмачити страву тертим пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: