clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1130

«Карне алла піцайола» - м'ясо родом з Південної Італії

Карне алла піцайола чудово доповнює не лише пасту, але й улюблене українцями картопляне пюре чи полену.
Карне алла піцайола чудово доповнює не лише пасту, але й улюблене українцями картопляне пюре чи полену. Фото: автора

У цієї страви є декілька версій, і всі вони підкуповують не лише своїм смаком, але й простотою приготування.

У рецепті використовуються, здавалося б, прості інгредієнти (м'ясо, томати, оливки), але на виході ми отримуємо неймовірну смакоту. Можливо тому ця страва не лише частий гість на столах рядових італійців, але й улюблене доповнення до пасти відвідувачів кращих ресторанів Італії.

Інгредієнти:        

500 г яловичини (у мене свинина),

3-4 ст. л. оливкової олії,

3-4 зубки часнику,

300-400 г протертих томатів у власному соку (можна замінити свіжими помідорами без шкірки),

1 баночка оливок (у мене зелені, фаршировані паприкою),

сухі трави – орігано, базилік,

сіль, суміш перців мелена.

Приготування:

Часник нарізати тонкими пластинками й злегка обсмажити на оливковій олії.

Потім налити в сковорідку суміш томатів у власному соку й тушкувати 1-2 хвилини.

Додати спеції, сіль та трави.

Потім – оливки. Протушкувати все разом ще декілька хвилин.

М'ясо нарізати тонкими невеличкими пластинками (якщо використовуватимете свинину, то краще брати вирізку).

Відправити м'ясо до соусу й тушкувати до готовності – приблизно 30-40 хвилин

(я потім перекладаю все у каструльку, щоб було зручно зберігати в холодильнику).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: карне алла піцайола чудово доповнює не лише пасту, але й улюблене українцями картопляне пюре. Ми смакували його із полентою. Можна присмачити страву тертим пармезаном або будь-яким іншим твердим сиром.

 

італійська кухня, м`ясо та субпродукти, карне алла піцайола, м`ясо в томатному соусі, італійський соус, соус до пасти, протерті томати

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2929
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Ідеальне «правильне» тісто для піци
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1598
За цим рецептом піца виходить не гіршою, ніж у найкращих піцеріях.
Паста в горіховому соусі — швидка а-ля італійська вечеря
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 5985
Готувати 15 хвилин, а від тарілки й за вуха не відтягнути!
Куряча печінка по-міланськи з помідорками під сирною "шубкою"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 868
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні запіканочка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: