clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1564

Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки

Вийшло дуже смачно. І не важливо: схоже це на жаб'ячі лапки чи ні, головне, що це швидко й доступно.
Вийшло дуже смачно. І не важливо: схоже це на жаб'ячі лапки чи ні, головне, що це швидко й доступно. Фото: автора

Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.

Я давно хотіла спробувати жаб'ячі лапки, але знайти їх у наших ресторанах справа марна. Нещодавно побачила одну кулінарну передачу, в якій відомий французький футболіст розповів, як готує вдома цей делікатес із... курячих грудок. Я одразу ж записала рецепт і втілила його на своїй далеко не французькій кухні. Про те, що страва має щось спільне із французьким екзотичним делікатесом, навіть і не сподівалася. Проте коли мої «жаб’ячі лапки» скуштувала давня подруга, якій доводилося бувати у Франції, вона на мій подив підтвердила — смак дійсно нагадує ресторанну страву з квакушок. Від себе можу сказати одне – вийшло дуже смачно. І не важливо: схоже це на жаб'ячі лапки чи ні, головне, що це швидко й доступно.

                                                    

Інгредієнти:

1 куряча грудка (тобто, 2 філе),

4-5 ст. л. борошна,

оливкова олія,

шматочок вершкового масла,

зелень петрушки,

3-4 зубки часнику,

сіль, суміш перців мелена,

сушені прованські трави,

кунжут.

 

Приготування:

Грудку нарізати шматочками приблизно 2х2 см, посолити, поперчити, посипати прованськими травами. Залишити на 15 хвилин для маринування.

Насипати борошно в тарілку, викласти м’ясо й перемішати все рукою, щоб шматочки добре запанірувалися.

Нагріти сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії. З курятини струсити зайве борошно й обсмажити на середньому вогні до золотавої скоринки. Подрібнити петрушку й часник, додати до курки. Готувати ще декілька хвилин. Покласти вершкове масло й одразу ж вимкнути вогонь.

Перемішати, щоб масло розтопилося й просочило всі шматочки курятини.

При подачі посипати «жаб’ячі лапки» злегка підсмаженим кунжутом.

страви з курятини, французькі жаб`ячі лапки з курячих грудок, м`ясо та субпродукти, курка, куряче філе, французька кухня, курячі грудки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1230
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Куряче філе «Екзотика» з вершково-апельсиновим соусом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 917
Своїм ароматом, яскравістю і неповторним смаком ця страва точно змусить усміхнутися й підніме вам настрій.
Куряча печінка по-міланськи з помідорками під сирною "шубкою"
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1196
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні запіканочка.
М’ясні тефтелі в томатному соусі з грибами
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1715
Оскільки ці м’ясні кульки «купаються» у смачнючому соусі, то страва просто ідеальна до пасти та картопляного пюре.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: