clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1835

Ягідне морозиво-мікс із малиною і шовковицею (без яєць!)

Фрукти для морозива можуть бути як свіжими, так і замороженими.
Фрукти для морозива можуть бути як свіжими, так і замороженими. Фото: автора

Смачний корисний домашній смаколик, який дуже легко готується. А якщо його не заморожувати, то вийде чудовий легкий вітамінний десерт.

Замість малини і шовковиці, звісно, можна використовувати й інші фрукти або ягоди. Вони можуть бути як свіжими, так і замороженими. Проте, як на мене, поєднання «кисленька малинка-солодка шовковиця» більше ніж вдале! А який неймовірний насичений колір!

Інгредієнти:        

300 г замороженої малини,

300 г замороженої чорної шовковиці,

200 мл згущеного молока,

300 мл жирних вершків (не менше 33-35%).

Приготування:

За допомогою блендера зробити із ягід пюре (попередньо наполовину розморозити).

Протерти його через сито, щоб позбутися від кісточок.

Додати згущене молоко і перемішати.

Накрити суміш плівкою і покласти в морозильну камеру, щоб вона охолола (до часткового застигання). Охолоджені вершки добре збити до стану густої щільної піни, додати ягідне пюре.

Збити все разом, знову накрити плівкою і прибрати в морозилку.

Приблизно через годину збити підморожену суміш ще раз, щоб в готовому морозиві не було кристаликів льоду, а консистенція була гладкішою і ніжнішою. Після останнього збивання морозиво можна розкласти в індивідуальні формочки й продовжити заморожування порційно.

Готове морозиво прикрасити м'ятою, ягодами та полити топінком чи будь-яким лікером.

десерти, морозиво, ягідне морозиво-мікс з малиною та шовковицею, домашнє морозиво, ягоди, заморожені ягоди

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пломбір… Смачно, як у дитинстві
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 4223
У дитинстві все було кращим: і дерева вищими, і літо довшим, і морозиво смачнішим.
"Народна" дегустація: хороше морозиво тане повільно
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2116
Працівники редакції вирішили протестувати найпопулярніші на Хмельниччині марки шоколадного пломбіру і з’ясувати, яке з них – найкраще
«Розумне» тістечко – і тоненький бісквіт, і крем-пудинг в одному десерті
солодка випічка, десерти, рецепти від читачів
Ангеліна ПІДЛІСНА 4883
Тому, хто ще не зустрічав такого диво-тістечка, поясню чому воно так називається. Всі інгредієнти змішуються, виходить дуже рідке тісто, але в духовці воно «розумним» чином розшаровується на декілька шарів.
Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1696
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: