ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ягідне морозиво-мікс із малиною і шовковицею (без яєць!)

23 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4328
Фрукти для морозива можуть бути як свіжими, так і замороженими.
Фрукти для морозива можуть бути як свіжими, так і замороженими. Фото: автора

Смачний корисний домашній смаколик, який дуже легко готується. А якщо його не заморожувати, то вийде чудовий легкий вітамінний десерт.

Замість малини і шовковиці, звісно, можна використовувати й інші фрукти або ягоди. Вони можуть бути як свіжими, так і замороженими. Проте, як на мене, поєднання «кисленька малинка-солодка шовковиця» більше ніж вдале! А який неймовірний насичений колір!

Інгредієнти:        

300 г замороженої малини,

300 г замороженої чорної шовковиці,

200 мл згущеного молока,

300 мл жирних вершків (не менше 33-35%).

Приготування:

За допомогою блендера зробити із ягід пюре (попередньо наполовину розморозити).

Протерти його через сито, щоб позбутися від кісточок.

Додати згущене молоко і перемішати.

Накрити суміш плівкою і покласти в морозильну камеру, щоб вона охолола (до часткового застигання). Охолоджені вершки добре збити до стану густої щільної піни, додати ягідне пюре.

Збити все разом, знову накрити плівкою і прибрати в морозилку.

Приблизно через годину збити підморожену суміш ще раз, щоб в готовому морозиві не було кристаликів льоду, а консистенція була гладкішою і ніжнішою. Після останнього збивання морозиво можна розкласти в індивідуальні формочки й продовжити заморожування порційно.

Готове морозиво прикрасити м'ятою, ягодами та полити топінком чи будь-яким лікером.

десерти, морозиво, ягідне морозиво-мікс з малиною та шовковицею, домашнє морозиво, ягоди, заморожені ягоди

Коментарі:

  Так  Ні, дякую