Гаряча тема:
- Війна
Ось заради такої смакоти іноді й готова дозволяти собі крайнощі у їжі. Я великий прихильник безмайонезних салатів, але цей рецептик полюбився одразу і тепер він частий гість на нашому столі. Готувала його вперше ще на Новорічний стіл у рік Коня. Але змінювати форму чомусь не хочеться. Щаслива підкова, гадаю, є актуальною у нашому житті у будь-який рікJ) Хоча салат спокійно можна робити і у формі віночка, і просто в традиційній салатниці.
Інгредієнти:
300 г курячого філе,
200 г твердого сиру,
200 г чорносливу без кісточки,
100 г волоських горіхів,
3-4 мариновані огірки,
3-4 зубки часнику,
петрушка,
майонез (у мене домашній, оливковий),
сіль, спеції до курки.
Приготування:
Куряче філе помити, посолити за смаком, натерти спеціями до курки. Обсмажити на сковорідці з обох боків до золотавої скоринки (я запікала в духовці). Коли філе охолоне, нарізати його кубиками або соломкою.
Горіхи підсушити на сухій сковорідці протягом 1-2 хвилини. За допомогою ножа подрібнити їх не надто дрібними шматочки.
Чорнослив промити, запарити окропом і нарізати кубиками.
Огірки теж подрібнити кубиками.
Сир натерти на тертці. Часник почистити, пропустити через прес і додати до майонезу, ретельно перемішати. Куряче філе, горіхи, чорнослив і огірки перекласти в салатник, додати дрібно нарізану петрушку і майонез з часником. Перемішати. Якщо є необхідність, посолити. На пласку тарілку викласти салат у вигляді підкови. Зверху обережно розкласти тертий сир.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням салат можна прикрасити нарізаними кружальцями маслин – це будуть символічні цвяшки на підкові.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: