clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2176

Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою

За бажанням салат можна прикрасити нарізаними кружальцями маслин – це будуть символічні цвяшки на підкові.
За бажанням салат можна прикрасити нарізаними кружальцями маслин – це будуть символічні цвяшки на підкові. Фото: автора

Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!

Ось заради такої смакоти іноді й готова дозволяти собі крайнощі у їжі. Я великий прихильник безмайонезних салатів, але цей рецептик полюбився одразу і тепер він частий гість на нашому столі. Готувала його вперше ще на Новорічний стіл у рік Коня. Але змінювати форму чомусь не хочеться. Щаслива підкова, гадаю, є актуальною у нашому житті у будь-який рікJ) Хоча салат спокійно можна робити і у формі віночка, і просто в традиційній салатниці.

Інгредієнти:

300 г курячого філе,

200 г твердого сиру,

200 г чорносливу без кісточки,

100 г волоських горіхів,

3-4 мариновані огірки,

3-4 зубки часнику,

петрушка,

майонез (у мене домашній, оливковий),

сіль, спеції до курки.

Приготування:

Куряче філе помити, посолити за смаком, натерти спеціями до курки. Обсмажити на сковорідці з обох боків до золотавої скоринки (я запікала в духовці). Коли філе охолоне, нарізати його кубиками або соломкою.

Горіхи підсушити на сухій сковорідці протягом 1-2 хвилини. За допомогою ножа подрібнити їх не надто дрібними шматочки.

Чорнослив промити, запарити окропом і нарізати кубиками.

Огірки теж подрібнити кубиками.

Сир натерти на тертці. Часник почистити, пропустити через прес і додати до майонезу, ретельно перемішати. Куряче філе, горіхи, чорнослив і огірки перекласти в салатник, додати дрібно нарізану петрушку і майонез з часником. Перемішати. Якщо є необхідність, посолити. На пласку тарілку викласти салат у вигляді підкови. Зверху обережно розкласти тертий сир.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: за бажанням салат можна прикрасити нарізаними кружальцями маслин – це будуть символічні цвяшки на підкові.

салати, салат щаслива підкова з курятиною та чорносливом, куряче філе, курятина, чорнослив, домашній майонез, м`ясні салати, волоські горіхи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тартар з оселедця і яблук — смачний салатик на щодень (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
салати, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 5805
Не зайвою страва буде і на святковому столі, адже така закуска ідеальна до спиртних напоїв.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4719
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
ПОСТИМО СМАЧНО: Картопляний салат із корейською морквою та горошком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3353
Незвичайно смачний і легкий, дуже ситний і ароматний.
ПОСТИМО СМАЧНО: Салат «Селянський» із картоплею та квашеною капустою
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2501
Про рецепт можна сказати просто — «смак дитинства на тарілці»!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: