ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печиво «Силіконові губки» – дуже ніжне, буквально тане у роті!

29 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7238
Ще теплими «губки» щедро посипати цукровою пудрою.
Ще теплими «губки» щедро посипати цукровою пудрою. Фото: автора

Смачніших печенюх в житті не їла! Фантастичне, оригінальне та неймовірно розсипчасте!

Коли вперше побачила таке формування печива, одразу згадався Сальвадор ДаліJ Зацікавила сама ідея зробити цю класичну випіку до чаю нетрадиційно великою, щоб рука щоразу не тягнулася за черговим смаколиком і совість потім не мучила, що з’їли багато штук. А так – один схрумкав і «вівці залишилися цілі, і вовки ситі». Зрозуміла, що надалі буду експериментувати з начинками. Адже тут варіантів безліч – вишні, сливи, сир, джем та варене згущене молоко. Тісто настільки вдале, що смакуватиме навіть у вигляді «пустих» коржиків без начинки!

Інгредієнти:

2,5-3 склянки борошна,

250 г маргарину (я брала 200 г вершкового масла),

2 жовтки,

0,5 склянки цукру,

4 ст. л. сметани,

2 ч. л. розпушувача,

цукор ванільний.

Начинка:

2 солодких яблука, кориця.

Склянка – 250 г.

Приготування:

Розм’якшене масло збити з цукром. Додати цукор ванільний, жовтки, сметану й ретельно все збити міксером.

У борошно додати розпушувач і змішати з рідкими інгредієнтами. Замісити тісто (воно дуже приємне на дотик, м’якеньке та еластичне). Загорнути його у харчову плівку й прибрати в холодильник на годину.

Яблука почистити, нарізати невеличкими шматочками й злегка збризкати лимонним соком, щоб не потемніли. Тісто розділити на 2 частини (одну відправити назад у холодильник). Розкачати на припорошеному борошном столі паляничку завтовшки 0,5 см. Вирізати круглою вирубкою кружальця (я скористалася чашкою, діаметр як для сочників).

На середину кожного кружальця покласти шматочок яблучка, посипати його злегка корицею.

Скласти заготовку навпіл й легенько притиснути по краях.

Повторити всю процедуру із іншою частиною тіста. Викласти печиво на деко, встелене пергаментом (я нічим не змащувала!). 

Випікати при 220°С приблизно 10-15 (в оригіналі було 15-20, але для моєї духовки при режимі «верх-низ» це забагато). 

Ще теплими «губки» щедро посипати цукровою пудрою.

З цієї порції у мене вийшло цілих два дека печива від стандартної духовки. Смаколики навіть на одну тортівницю не помістилися.

печиво, печиво силіконові губки, пісочне тісто, випічка з яблуками,випічка до чаю

Коментарі:

  Так  Ні, дякую