ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Тірольський пиріг із консервованими або замороженими абрикосами

2 Квітня 2017 р. Василина Пухкерина Гурман 9141
Пиріг можна робити як із замороженими фруктами, так і зі свіжими.
Пиріг можна робити як із замороженими фруктами, так і зі свіжими.

Ніжна, повітряна, і головне — швидка випічка на основі масляного бісквіту.

Родом пиріг із австрійського м. Тіроль (звідти й назва). Існує тисячі варіацій приготування цього смачного смаколика, але основа завжди одна й та ж сама — масляний бісквіт. А ось із начинкою і сумішшю прянощів можна експериментувати від  душі. Це можуть бути і яблука, і груші,  консервовані персики, і вишні у власному соку. В літку ж, звісно, фрукти можуть бути свіжі.

Інгредієнти:

200 г вершкового масла,

4 яйця,

200 г цукру,

2 ч. л. розпушувача,

пакетик ванільного цукру,

400 г борошна.

Для начинки: 500 г абрикосів (у мене заморожені, але можна й із компоту),

2 ст. л. цукру,

кориця,

ванільний цукор.

 

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло і цукор збити міксером в однорідний крем. Продовжуючи збивати, вести по одному яйця та ванільний цукор.

Просіяти борошно. Змішати його з розпушувачем і сіллю. Додати цю суміш в яєчний крем і вимісити однорідне тісто. Воно повинно вийти як дуже густа сметана.

Велику роз'ємну форму (я брала діаметром 26 см) встелити пергаментним папером, змастити маслом і викласти туди половину тіста.

Випікати при 190С приблизно 10 хвилин. Абрикоси без кісточки розморозити і щільно викласти на спечений корж. Посипати зверху корицею, цукром і ванільним цукром.

Залити половинки фруктів рештою тіста. Випікати ще приблизно 40 хвилин (я увімкнула лише верхній режим в духовці, а нижній — вимкнула).

Готовий пиріг залишити у формі на декілька хвилин. Потім посипати сумішшю цукрової пудри з ванільним цукром.

Зняти кільце з форми, перекласти пиріг на тарілку.

Прикрасити шматочок пирога гілочкою меліси. Їсти краще теплим.

абрикоси, пиріг з абрикосами, солодка випічка, рецепти від читачів, тирольський пиріг з абрикосами

Коментарі:

  Так  Ні, дякую