clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Квітня 2017 р. Василина Пухкерина 2146

Тірольський пиріг із консервованими або замороженими абрикосами

Пиріг можна робити як із замороженими фруктами, так і зі свіжими.
Пиріг можна робити як із замороженими фруктами, так і зі свіжими.

Ніжна, повітряна, і головне — швидка випічка на основі масляного бісквіту.

Родом пиріг із австрійського м. Тіроль (звідти й назва). Існує тисячі варіацій приготування цього смачного смаколика, але основа завжди одна й та ж сама — масляний бісквіт. А ось із начинкою і сумішшю прянощів можна експериментувати від  душі. Це можуть бути і яблука, і груші,  консервовані персики, і вишні у власному соку. В літку ж, звісно, фрукти можуть бути свіжі.

Інгредієнти:

200 г вершкового масла,

4 яйця,

200 г цукру,

2 ч. л. розпушувача,

пакетик ванільного цукру,

400 г борошна.

Для начинки: 500 г абрикосів (у мене заморожені, але можна й із компоту),

2 ст. л. цукру,

кориця,

ванільний цукор.

 

Приготування:

Розм'якшене вершкове масло і цукор збити міксером в однорідний крем. Продовжуючи збивати, вести по одному яйця та ванільний цукор.

Просіяти борошно. Змішати його з розпушувачем і сіллю. Додати цю суміш в яєчний крем і вимісити однорідне тісто. Воно повинно вийти як дуже густа сметана.

Велику роз'ємну форму (я брала діаметром 26 см) встелити пергаментним папером, змастити маслом і викласти туди половину тіста.

Випікати при 190С приблизно 10 хвилин. Абрикоси без кісточки розморозити і щільно викласти на спечений корж. Посипати зверху корицею, цукром і ванільним цукром.

Залити половинки фруктів рештою тіста. Випікати ще приблизно 40 хвилин (я увімкнула лише верхній режим в духовці, а нижній — вимкнула).

Готовий пиріг залишити у формі на декілька хвилин. Потім посипати сумішшю цукрової пудри з ванільним цукром.

Зняти кільце з форми, перекласти пиріг на тарілку.

Прикрасити шматочок пирога гілочкою меліси. Їсти краще теплим.

абрикоси, пиріг з абрикосами, солодка випічка, рецепти від читачів, тирольський пиріг з абрикосами

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кухе «Абрикосові хмаринки»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1586
Кухе (або кухен) – це чудовий повітряний бісквіт, легкий немов хмаринки! Готується він швидко та просто! Замість абрикосів можна використовувати персики, сливи, ананаси, мандаринки (тільки з дольок потрібно попередньо зняти плівочку). А ось із абрикосами виходить ароматна помаранчево-сонячна смакота
Дуже смачна шарлотка-лінивиця з абрикосами

Світлана ЯСЬКОВА 1482
Дорогі господині, в кулінарному світі існує безліч рецептів шарлотки, але такого я не зустрічала.
Сирний пиріг з абрикосами в сметанній заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2039
Я просто обожнюю ароматні абрикосові пироги! Солодке сирне тісто і соковиті кислуваті фрукти ідеально створені одне для одного! Отже, нині абрикоси правлять бал.
Кукурудзяний бісквіт із вишнею та абрикосами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1128
Вологий і ніжний пиріг із легкою цитрусовою ноткою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: