Гаряча тема:
- Війна
Родом пиріг із австрійського м. Тіроль (звідти й назва). Існує тисячі варіацій приготування цього смачного смаколика, але основа завжди одна й та ж сама — масляний бісквіт. А ось із начинкою і сумішшю прянощів можна експериментувати від душі. Це можуть бути і яблука, і груші, консервовані персики, і вишні у власному соку. В літку ж, звісно, фрукти можуть бути свіжі.
Інгредієнти:
200 г вершкового масла,
4 яйця,
200 г цукру,
2 ч. л. розпушувача,
пакетик ванільного цукру,
400 г борошна.
Для начинки: 500 г абрикосів (у мене заморожені, але можна й із компоту),
2 ст. л. цукру,
кориця,
ванільний цукор.
Приготування:
Розм'якшене вершкове масло і цукор збити міксером в однорідний крем. Продовжуючи збивати, вести по одному яйця та ванільний цукор.
Просіяти борошно. Змішати його з розпушувачем і сіллю. Додати цю суміш в яєчний крем і вимісити однорідне тісто. Воно повинно вийти як дуже густа сметана.
Велику роз'ємну форму (я брала діаметром 26 см) встелити пергаментним папером, змастити маслом і викласти туди половину тіста.
Випікати при 190С приблизно 10 хвилин. Абрикоси без кісточки розморозити і щільно викласти на спечений корж. Посипати зверху корицею, цукром і ванільним цукром.
Залити половинки фруктів рештою тіста. Випікати ще приблизно 40 хвилин (я увімкнула лише верхній режим в духовці, а нижній — вимкнула).
Готовий пиріг залишити у формі на декілька хвилин. Потім посипати сумішшю цукрової пудри з ванільним цукром.
Зняти кільце з форми, перекласти пиріг на тарілку.
Прикрасити шматочок пирога гілочкою меліси. Їсти краще теплим.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: