clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1748

ФІЛБЕРТІНИ (Filbertines) - ароматне, розсипчасте, мега-горіхове печиво

Просте печиво, але воно вас приємно здивує своїм смаком та ароматом.
Просте печиво, але воно вас приємно здивує своїм смаком та ароматом. Фото: автора

На кулінарних форумах пишуть, що воно зберігається при кімнатній температурі близько місяця.

Проте перевірити це так нікому і не вдалося, оскільки всі, хто його готував, запевняють, що з'їдається печиво дуже швидко. Ми не стали виключенням і теж чаювали два дні від душі! Деякі джерела стверджують, що філбертіни належать до англійської кухні. В оригіналі готуються з лісового горіха, але я заощадила й змолола волоські. Плюс додала трішки фундукової есенції. Вийшло дуже смачно. Гадаю, що сміливо можна використовувати будь-які горішки.

Інгредієнти:

1 яйце,

110 г вершкового масла,

100 г цукру,

пакетик ванільного цукру,

140 г лісових горіхів (брала волоські),

1/2 ч. л. меленого кардамону,

1/2 ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

190 г борошна.

 

Приготування:

Горіхи перемолоти в блендері чи в кавомолці на борошно (залишити трохи для посипання).

Змішати їх з сіллю, розпушувачем, ваніліном і борошном. Масло збити з цукром до консистенції крему і додати яйце. Ще раз ретельно збити до однорідності.

З'єднати мокрі й сухі інгредієнти, скачати тісто в кулю і відправити його в холодильник на годинку.

Потім сформувати кульки, трішки їх розплескати й викласти на деко, встелене пергаментним папером.

Посипати меленими горішками.

Випікати при +170 градусах протягом 15 хвилин до красивого золотавого кольору.

печиво, філбертіни, горіхове печиво, англійська кухня, горіхова випічка, випічка до чаю

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дегустаційна зала: Як обрати печиво «Соломка»?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2751
Солона або солодка, з цибулею, маком або кмином — соломка ідеально підходить для перекусу, і саме її ми вважаємо безпечним продуктом. Чи так це насправді, дізнавалися кореспонденти сайту «Є».
Печиво «Силіконові губки» – дуже ніжне, буквально тане у роті!
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2043
Смачніших печенюх в житті не їла! Фантастичне, оригінальне та неймовірно розсипчасте!
Швидке сметанне печиво з маком до Дня закоханих
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4941
Для цього смаколика потрібні лише два основних інгредієнти— сметана і вершкове масло.
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 5732
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: