ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ФІЛБЕРТІНИ (Filbertines) - ароматне, розсипчасте, мега-горіхове печиво

2 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 17578
Просте печиво, але воно вас приємно здивує своїм смаком та ароматом.
Просте печиво, але воно вас приємно здивує своїм смаком та ароматом. Фото: автора

На кулінарних форумах пишуть, що воно зберігається при кімнатній температурі близько місяця.

Проте перевірити це так нікому і не вдалося, оскільки всі, хто його готував, запевняють, що з'їдається печиво дуже швидко. Ми не стали виключенням і теж чаювали два дні від душі! Деякі джерела стверджують, що філбертіни належать до англійської кухні. В оригіналі готуються з лісового горіха, але я заощадила й змолола волоські. Плюс додала трішки фундукової есенції. Вийшло дуже смачно. Гадаю, що сміливо можна використовувати будь-які горішки.

Інгредієнти:

1 яйце,

110 г вершкового масла,

100 г цукру,

пакетик ванільного цукру,

140 г лісових горіхів (брала волоські),

1/2 ч. л. меленого кардамону,

1/2 ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

190 г борошна.

 

Приготування:

Горіхи перемолоти в блендері чи в кавомолці на борошно (залишити трохи для посипання).

Змішати їх з сіллю, розпушувачем, ваніліном і борошном. Масло збити з цукром до консистенції крему і додати яйце. Ще раз ретельно збити до однорідності.

З'єднати мокрі й сухі інгредієнти, скачати тісто в кулю і відправити його в холодильник на годинку.

Потім сформувати кульки, трішки їх розплескати й викласти на деко, встелене пергаментним папером.

Посипати меленими горішками.

Випікати при +170 градусах протягом 15 хвилин до красивого золотавого кольору.

печиво, філбертіни, горіхове печиво, англійська кухня, горіхова випічка, випічка до чаю

Коментарі:

  Так  Ні, дякую