Гаряча тема:
- Війна
Проте перевірити це так нікому і не вдалося, оскільки всі, хто його готував, запевняють, що з'їдається печиво дуже швидко. Ми не стали виключенням і теж чаювали два дні від душі! Деякі джерела стверджують, що філбертіни належать до англійської кухні. В оригіналі готуються з лісового горіха, але я заощадила й змолола волоські. Плюс додала трішки фундукової есенції. Вийшло дуже смачно. Гадаю, що сміливо можна використовувати будь-які горішки.
Інгредієнти:
1 яйце,
110 г вершкового масла,
100 г цукру,
пакетик ванільного цукру,
140 г лісових горіхів (брала волоські),
1/2 ч. л. меленого кардамону,
1/2 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
190 г борошна.
Приготування:
Горіхи перемолоти в блендері чи в кавомолці на борошно (залишити трохи для посипання).
Змішати їх з сіллю, розпушувачем, ваніліном і борошном. Масло збити з цукром до консистенції крему і додати яйце. Ще раз ретельно збити до однорідності.
З'єднати мокрі й сухі інгредієнти, скачати тісто в кулю і відправити його в холодильник на годинку.
Потім сформувати кульки, трішки їх розплескати й викласти на деко, встелене пергаментним папером.
Посипати меленими горішками.
Випікати при +170 градусах протягом 15 хвилин до красивого золотавого кольору.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: