ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Бюджетна коврижка на варенні «Мурзілка»

4 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6738
Пиріг добре піднімається, виходить пишним і не сухим, вологим.
Пиріг добре піднімається, виходить пишним і не сухим, вологим. Фото: автора

Вона така проста й завжди вдала, що приготувати її зможе навіть дитина!

Рецепт зі старого маминого кулінарного зошита. А назву вона має таку того, що колись моя матуся переписала його з дитячого журналу «Мурзілка». А оскільки період для утилізації літніх заготовок на кшталт варення та джемів добігає кінця, то таку випічку взагалі можна назвати «чарівною паличкою». Рецепт і недорогий, і вдалий, і швидкий. А з приготуванням впорається навіть дитина. Недаремно ж його публікували в дитячій періодиці.

 

Інгредієнти:

1 склянка варення,

1 ч. л. соди,

1 склянка кефіру,

0,5 склянки цукру,

2 яйця,

2-3 ст. л. олії,

2-2,5 склянки борошна,

ванілін.

 

Приготування:

У варення додати соду (у мене джем із йошти). Розмішати й дати постояти 2-3 хвилини. Потім влити кефір та олію.

Вибити яйця, додати цукор і борошно.

Все перемішати (тісто не має бути дуже густе). Вилити суміш у форму, встелену пергаментом (не беріть високу форму, не пропечеться!).

Випікати при 180ºС протягом 45-60 хвилин. Посипати цукровою пудрою.

Коли охолоне, нарізати порційними шматками.

Ми дуже любимо цю коврижку поливати шоколадним пудингом (готую так, як вказано на упаковці).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг добре піднімається, виходить пишним і не сухим, вологим. Якщо брати варення, а не джем, то коврижка вийде зі шматочками ягід.

 

пироги, бюджетна випічка, солодка випічка, бюджетна коврижка на варені мурзілка, варення, прості рецепти, випічка до чаю, коврижка

Коментарі:

  Так  Ні, дякую