Гаряча тема:
- Війна
Єдина складність цієї страви – це видалити в дрібної рибки голову й нутрощі. І то, не скажу, що це вже така важка робота, швидше трохи марудна. Як запевнила мене моя подруга, яка вже три роки проживає в Іспанії, цей рецепт є національною стравою узбережжя Андалусії. Там у будь-якому ресторані вам подадуть таку рибку. Смажить її в борошні у великій кількості оливкової олії, подають величезні порції зі шматочками лимону. І салаку, і кільку, і хамсу дуже полюбляють в іспанських сім'ях і готують всілякими способами. Цей варіант – дуже смачний. Рибка виходить хрустка, але не суха, пікантна.
Інгредієнти:
500 г свіжої салаки (кільки, хамси),
борошно для панірування,
оливкова олія для смаження.
Для кляру:
2 яйця,
50 мл молока,
спеції, сіль.
Для маринаду:
1 ст. л. паприки,
1 ч. л. меленого анісу,
1 ч. л. оре гано,
3 зубки часнику,
25-30 мл винного оцту,
80 мл води,
сіль морська.
Приготування:
В рибки відрізати голову й видалити нутрощі (робити це не складно й дуже швидко). Промити й скласти в скляний посуд. Для маринаду розтерти в ступці часник, сухі спеції, сіль (можна в блендері) влити оцет і воду, розмішати. Маринадом залити салаку, накрити плівкою і поставити в холодильник на дві-три години. Після холодильника маринад злити. Рибку запанірувати в борошні.
Для кляру яйця збити з молоком, посолити, присмачити спеціями.
Занурювати запаніровану салаку в кляр та смажити на розігрітій оливковій олії до золотавої скоринки.
З обох боків.
Дістаючи, складати на паперовий рушник.
Подавати гарячою з хлібом, картоплею або салатом, з пивом або білим вином.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я приготувала сметанний соус із часником та зеленню. Для цього змішала в блендері сметану, кінзу, петрушку, трішки гірчиці, лимонний сік та часник. Можна просто збризкати рибку лимонним соком. Чудово смакують із салакою в'ялені томати.
Ну і соус:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: