clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1939

Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)

Чудово пасують до цієї рибки сметанно-часниковий соус, в’ялені томати та лимон.
Чудово пасують до цієї рибки сметанно-часниковий соус, в’ялені томати та лимон. Фото: автора

Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.

Єдина складність цієї страви – це видалити в дрібної рибки голову й нутрощі. І то, не скажу, що це вже така важка робота, швидше трохи марудна.  Як запевнила мене моя подруга, яка вже три роки проживає в Іспанії, цей рецепт є національною стравою узбережжя Андалусії. Там у будь-якому ресторані вам подадуть таку рибку.  Смажить її в борошні у великій кількості оливкової олії, подають величезні порції зі шматочками лимону. І салаку, і кільку, і хамсу дуже полюбляють в іспанських сім'ях і готують всілякими способами. Цей варіант – дуже смачний. Рибка виходить хрустка, але не суха, пікантна.

Інгредієнти:

500 г свіжої салаки (кільки, хамси),

борошно для панірування,

оливкова олія для смаження.

Для кляру:

2 яйця,

50 мл молока,

спеції, сіль.

Для маринаду:

1 ст. л. паприки,

1 ч. л. меленого анісу,

1 ч. л. оре гано,

3 зубки часнику,

25-30 мл винного оцту,

80 мл води,

сіль морська.

Приготування:

В рибки відрізати голову й видалити нутрощі (робити це не складно й дуже швидко). Промити й скласти в скляний посуд. Для маринаду розтерти в ступці часник, сухі спеції, сіль (можна в блендері) влити оцет і воду, розмішати. Маринадом залити салаку, накрити плівкою і поставити в холодильник на дві-три години. Після холодильника маринад злити. Рибку запанірувати в борошні.

Для кляру яйця збити з молоком, посолити, присмачити спеціями. 

Занурювати запаніровану салаку в кляр та смажити на розігрітій оливковій олії до золотавої скоринки.

З обох боків.

Дістаючи, складати на паперовий рушник.

Подавати гарячою з хлібом, картоплею або салатом, з пивом або білим вином.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я приготувала сметанний соус із часником та зеленню. Для цього змішала в блендері сметану, кінзу, петрушку, трішки гірчиці, лимонний сік та часник. Можна просто збризкати рибку лимонним соком. Чудово смакують із салакою в'ялені томати.

Ну і соус:

риба та морепродукти, бюджетні страви, швидкі рецепти, іспанська кухня, смажена салака-хамса по-іспанськи, салака, хамса, кілька, маринована та смажена риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3740
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2841
Коли за вікном весняна пора, хочеться ситної, але, у той же час, не дуже жирної страви.
Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1889
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Минтай із апельсинами — екзотично-новорічно!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1257
Можна приготувати в такий спосіб цілу рибку, філе або порційні шматочки.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: