clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1176

Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)

Чудово пасують до цієї рибки сметанно-часниковий соус, в’ялені томати та лимон.
Чудово пасують до цієї рибки сметанно-часниковий соус, в’ялені томати та лимон. Фото: автора

Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.

Єдина складність цієї страви – це видалити в дрібної рибки голову й нутрощі. І то, не скажу, що це вже така важка робота, швидше трохи марудна.  Як запевнила мене моя подруга, яка вже три роки проживає в Іспанії, цей рецепт є національною стравою узбережжя Андалусії. Там у будь-якому ресторані вам подадуть таку рибку.  Смажить її в борошні у великій кількості оливкової олії, подають величезні порції зі шматочками лимону. І салаку, і кільку, і хамсу дуже полюбляють в іспанських сім'ях і готують всілякими способами. Цей варіант – дуже смачний. Рибка виходить хрустка, але не суха, пікантна.

Інгредієнти:

500 г свіжої салаки (кільки, хамси),

борошно для панірування,

оливкова олія для смаження.

Для кляру:

2 яйця,

50 мл молока,

спеції, сіль.

Для маринаду:

1 ст. л. паприки,

1 ч. л. меленого анісу,

1 ч. л. оре гано,

3 зубки часнику,

25-30 мл винного оцту,

80 мл води,

сіль морська.

Приготування:

В рибки відрізати голову й видалити нутрощі (робити це не складно й дуже швидко). Промити й скласти в скляний посуд. Для маринаду розтерти в ступці часник, сухі спеції, сіль (можна в блендері) влити оцет і воду, розмішати. Маринадом залити салаку, накрити плівкою і поставити в холодильник на дві-три години. Після холодильника маринад злити. Рибку запанірувати в борошні.

Для кляру яйця збити з молоком, посолити, присмачити спеціями. 

Занурювати запаніровану салаку в кляр та смажити на розігрітій оливковій олії до золотавої скоринки.

З обох боків.

Дістаючи, складати на паперовий рушник.

Подавати гарячою з хлібом, картоплею або салатом, з пивом або білим вином.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я приготувала сметанний соус із часником та зеленню. Для цього змішала в блендері сметану, кінзу, петрушку, трішки гірчиці, лимонний сік та часник. Можна просто збризкати рибку лимонним соком. Чудово смакують із салакою в'ялені томати.

Ну і соус:

риба та морепродукти, бюджетні страви, швидкі рецепти, іспанська кухня, смажена салака-хамса по-іспанськи, салака, хамса, кілька, маринована та смажена риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сьомга з овочами на сковорідці (експрес-рецепт)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 782
При такому способі приготування будь-яка рибка виходить ніжною та соковитою.
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1705
Коли за вікном весняна пора, хочеться ситної, але, у той же час, не дуже жирної страви.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Минтай із апельсинами — екзотично-новорічно!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 821
Можна приготувати в такий спосіб цілу рибку, філе або порційні шматочки.
Справжній єврейський форшмак
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1186
Легендарна холодна закуска з меленого оселедця.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: