Гаряча тема:
- Війна
Ніколи раніше не вимочувала курячу печінку, лише яловичу та свинячу. Тим більше не використовувала для цього апельсиновий сік. Вийшло ДУЖЕ смачно й готувати не складно та швидко. Рецепт із категорії «мінімум інгредієнтів».
Інгредієнти:
500 г курячої печінки,
1 велика цибулина,
декілька пір'їн зеленої цибулі,
сік апельсина (у мене червоний сицилійський),
2 ст. л. соєвого соуса,
сіль, суміш перців мелена,
мускатний горіх, карі,
орегано,
борошно для панірування,
олія для смаження.
Приготування:
Печінку зачистити від плівок і замочити в холодній воді на годинку-другу. Потім промити й замаринувати в суміші спецій, солі та орегано. Залишити на хвилин 20-30. Цибулю нарізати півкільцями. Печінку запанірувати в борошні (це зручно робити в друшляку, оскільки зайве борошно одразу ж висипається).
Обсмажити у невеликій кількості олії з обох сторін до рум’яної скоринки.
Скласти в сотейник або більшу сковорідку (я скористалася ВОК).
Цибулю спасерувати на олії, в якій смажилася печінка. Можна трішки підсолити та присмачити цукром, щоб вона закарамелізувалася.
Теж відправити в сотейник. З апельсина вичавити сік.
Вилити його до печінки з цибулею. Додати соєвий соус та подрібнену зелену цибулю (за бажанням).
Готувати на маленькому вогні доти, доки не випарується зайва рідина (це займає хвилин 5-7, може трохи більше). Подавати разом із кружальцями апельсину.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва дуже добре поєднується з рисом, картоплею, гречкою. Відкрию секрет, я можу їсти її просто з хлібом із пательні.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: