clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2288

Дуже ніжна куряча печінка в апельсиновому соку

Страва дуже добре поєднується з рисом, картоплею, гречкою.
Страва дуже добре поєднується з рисом, картоплею, гречкою. Фото: автора

Такої смачної печінки ми ще не їли! Вона приголомшлива – соковита, ніжна із легкою ноткою апельсину. Саме легкою, не нав’язливою!

Ніколи раніше не вимочувала курячу печінку, лише яловичу та свинячу. І не використовував апельсиновий сік. Вийшло ДУЖЕ смачно й готувати не складно та швидко. Рецепт із категорії «мінімум інгредієнтів».

Інгредієнти:

500 г курячої печінки,

1 велика цибулина,

декілька пір'їн зеленої цибулі,

сік апельсина (у мене червоний сицилійський),

2 ст. л. соєвого соуса,

сіль, суміш перців мелена,

мускатний горіх, карі,

орегано,

борошно для панірування,

олія для смаження.

Приготування:

Печінку зачистити від плівок і замочити в холодній воді на годинку-другу. Потім промити й замаринувати в суміші спецій, солі та орегано. Залишити на хвилин 20-30. Цибулю нарізати півкільцями. Печінку запанірувати в борошні (це зручно робити в друшляку, оскільки зайве борошно одразу ж висипається).

Обсмажити у невеликій кількості олії з обох сторін до рум’яної скоринки.

Скласти в сотейник або більшу сковорідку (я скористалася ВОК).

Цибулю спасерувати на олії, в якій смажилася печінка. Можна трішки підсолити та присмачити цукром, щоб вона закарамелізувалася.

Теж відправити в сотейник. З апельсина вичавити сік.

Вилити його до печінки з цибулею. Додати соєвий соус та подрібнену зелену цибулю (за бажанням).

Готувати на маленькому вогні доти, доки не випарується зайва рідина (це займає хвилин 5-7, може трохи більше). Подавати разом із кружальцями апельсину.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва дуже добре поєднується з рисом, картоплею, гречкою. Відкрию секрет, я можу їсти її просто з хлібом із пательні.cool

печінка, куряча печінка, м`ясо та субпродукти, ніжна куряча печінка в апельсиновому соку, апельсин, курятина, субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Печінковий паштет в пакеті
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3612
Цей рецепт звідкись із глибокого дитинства: шматок свіжого білого хліба, намащеного вершковим маслом, і ціла гора м’якого й смачнющого печінкового паштету.
Куряча печінка по-французьки «Форрестер» – любителям субпродуктів та грибів присвячується
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 1865
Ситна та проста страва на французький манер. З розряду – «неймовірно смачно».
Куряча печінка в сирному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1562
Ніжна страва для легкого сніданку або приємної вечері.
Печінка з яблуками у вершковому соусі — варіант швидкої й смачної вечері
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2298
Теляча печінка, фруктова нотка яблук і ніжний вершковий смак — цікаве поєднання.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: