clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 555

Гомілки, фаршировані сиром сулугуні, перепелиними яйцями та зеленню


Гомілки виходять дуже соковитими. І їсти їх приємно та зручно, оскільки жодної кісточки ви не зустрінете! Фото: автора

Можна приготувати курячі ніжки з грибною начинкою, картопляним пюре та навіть капустою. Завжди виходить однаково смачно.

Дуже сподобався цей метод видалення кісточки. Раніше я вивертала ніжку м’яском наверх, а шкірочкою всредину й відрубувала кісточку. Це в рази довше, ніж ця цікава «метода». Гомілки виходять дуже соковитими. І їсти їх приємно та зручно, оскільки жодної кісточки ви не зустрінете! Єдина порада – намагайтеся впихнути у «кишеньки» якнайбільше начинки. В готовій страві ви обов’язково її оціните.

Інгредієнти:                      

10 курячих гомілок,

200 г сиру сулугуні,

10 варених перепелиних яєчка,

кріп та зелена цибуля,

сіль, перець, карі, паприка,

1 ст. л. гірчиці,

2 ст. л. соєвого соусу,

3-4 ст. л. сметани,

100 г твердого сиру.

Приготування:

З гомілок потрібно витягнути кістку. Для цього потрібно підрізати шкіру й м'ясо з двох сторін гострим ножем. Потім просто зняти їх як панчоху, якщо потрібно, підрізаючи м'ясо від кістки (можливо, вперше це у вас і займе багато часу, але потім, коли навчитеся, будете це робити дуже швидко. У мене на обробку 10 гомілок йде максимум 10-15 хвилин).

Замаринувати гомілки у гірчиці, соєвому соусі, солі, перці, паприці та карі. Залишити на годинку-другу.

Для начинки: сир натерти на грубій тертці.

Яйця відварити й почистити.

Порізати на четверо. Зелень та цибулю подрібнити. Додати сметану й перемішати. Якщо потрібно підсолити й поперчити.

Начинити замариновані гомілки яєчно-сирним фаршем.

Щоб начинка не випала, закріпити зверху зубочисткою (я цього не роблю ніколи – все і так чудово зберігається в середині). Викласти фаршировані ніжки на деко.

Посипати зверху тертим твердим сиром. Запікати в духовці при 180°С до рум'яної скоринки (у мене йде 30-35 хвилин).

курятина, гомілки, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка, гомілки фаршировані сиром сулугуні та перепелиними яйцями, святковий стіл, другі страви з курятини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гомілки із сюрпризом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 998
Рецептів приготування курячих ніжок дуже багато. Я ж пропоную вам ще один цікавий варіант цієї неймовірно смачної страви.
Фарширована курка без кісток: варіанти начинок на будь-який смак
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1274
З кісточками або без, кожна господиня вирішує сама. Але другий варіант виходить більш «ресторанним», та й їсти таку курочку набагато зручніше.
«Ледачий» рис із гомілками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1493
Це один із улюблених рецептів на всі випадки життя – його оцінять і гості, і домашні.
Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 777
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Показати ще
Коментарів - 0: