clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 927

Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані

Завдяки соусу з цибулі й сметани смак стає особливо збалансованим, без слідів гіркуватості, що властиво стравам із легенів та печінки.
Завдяки соусу з цибулі й сметани смак стає особливо збалансованим, без слідів гіркуватості, що властиво стравам із легенів та печінки. Фото: автора

Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!

При приготуванні тіста для вареників ви можете замінити сметану для замісу кефіром, молоком або сироваткою. Але тільки сметана надасть вашим вареникам особливої м'якості, пишності та ніжності. Це не зовсім звичайні вареники для всіх любителів субпродуктів. Завдяки соусу з цибулі й сметани смак стає особливо збалансованим, без слідів гіркуватості, що властиво стравам із легенів та печінки. За бажанням до соусу можна додати кубики копченої грудинки. Її потрібно обсмажити перед додаванням цибулі. Тоді соус буде мати ще багатший смак.

Інгредієнти:

Для тіста:

125 мл сметани,

100 мл води мінеральної газованої,

1 яйце,

2 склянки борошна,

0,5 ч. л. солі.

Для начинки:

350 г варених легенів,

100 г свинячої печінки,

50 г вершкового масла,

3 цибулини,

100 мл вершків 30%,

сіль та перець за смаком.

Для подачі:

1 цибулина,

20 г вершкового масла,

2 ст. л. олії,

150 мл сметани,

зелень петрушки та кропу.

Приготування:

Тісто: змішати мінеральну воду зі сметаною, вибити яйце, посолити й добре перемішати. Додати просіяне борошно, замісити тісто (досить круте). Покласти його в глибоку миску, вкрити харчовою плівкою й залишити на 1-3 години, щоб тісто змогло відпочити. Після цього можна приступати до формування вареників. Тісто добре ліпиться, не вимагає підсипання борошна при розкачуванні.

Для начинки: субпродукти порізати великими шматками й відварити до готовності в киплячій підсоленій воді. В сковорідці розігріти вершкове масло й додати цибулю, нарізану кубиками. Обсмажувати до м'якості. Субпродукти змолоти на м'ясорубці. Додати разом з вершками до цибулі, посолити й приправити чорним меленим перцем. Перемішати та прогріти все разом, охолодити.

Тісто розділити на частини, кожну тонко розкачати, невеликою склянкою вирізати кружальця. На кожен кружечок викласти невелику кількість начинки й зліпити краї. Щоб вареники не розклеювали під час варіння, бажано защипати краї двічі.

Соус: в сковорідці розігріти вершкове масло й олію. Додати цибулю, посолити, перемішати й смажити до м'якості цибулі.

Додати сметану, довести до кипіння й зняти соус із вогню.

Варити вареники як зазвичай, в киплячій підсоленій воді. Виймати тоді, коли всі вироби спливли на поверхню.

Перекласти в глибоку миску, полити соусом, перемішати й посипати свіжим кропом з петрушкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: тісто на сметані підходить також і для пельменів. Воно пречудово розкачується тоненько, й при цьому абсолютно не рветься. Вареники з тіста на сметані можна заморозити, але у свіжому вигляді воно все-таки ніжніше.

крупи та страви з борошна, пельмені, вареники, страви з борошна, тісто на сметані, тісто для вареників та пельменів, вареники з субпродуктами з цибуляно-сметанним соусом, м`ясо та субпродукти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Чи є м’ясо у магазинних пельменях?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2120
Дізнавалися кореспонденти «Сайту Є. Гурман» в рамках чергової редакційної дегустації
Бабка з локшини із куркою у соєво-медовому соусі – Різдвяна смакота по-кам’янець-подільськи
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1028
Цю страву можна готувати для дітей і дорослих, доповнювати її усілякими підливами, соусами або начинками.
Кухня Буковини здавна славиться своєю різноманітністю
салати
9672
Кухня Буковини склалася досить пізно, в основному - до середини XVIII століття, а остаточно - до початку XIX століття. До тієї пори її важко було відрізнити від польської й білоруської.
Вареники у горщиках, запечені зі сметаною та грибами
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1257
Страва цілком реально претендує, щоб стати коронною у вашому кулінарному арсеналі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: