clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1869

Смачне й хрумке печиво з кунжутом

Люблю такі рецепти — просто й дуже швидко. До чаю або кави таке печиво підходить якнайкраще.
Люблю такі рецепти — просто й дуже швидко. До чаю або кави таке печиво підходить якнайкраще. Фото: автора

Нехитрий смаколик з приємним присмаком кунжутної халви. Але пекти його рекомендую тільки тим, кому подобається кунжут по-справжньому.

Рецепт із категорії «гості на порозі». Люблю такі рецепти — просто й дуже швидко. До чаю або кави таке печиво підходить якнайкраще. До того ж, кунжут — один із лідерів за вмістом кальцію. У ньому його більше, ніж у сирі в 10 разів!

Інгредієнти:


3 яйця,

150 г кунжуту + 20 г для посипання,

200 вершкового масла,

1 склянка цукру,

1 пачка розпушувача,

2,5 склянки борошна,

ванілін.



Приготування:
М'яке масло збити з цукром та ваніліном, ввести яйця.

Додати всі сипучі інгредієнти, у тому числі і кунжут.

Замісити тісто.

Розігріти духовку до 180ºС. Деко встелити пекарським папером. Сформувати з тіста кульки й викласти їх на деко.

Кожну кульку приплюснути виделкою або ж іншим предметом із візерунками (я використовувала молоточок для відбивних). Таким чином ви отримаєте не тільки корж-печенюшку, а ще й створите красу на його поверхні.

Посипати печиво зверху кунжутом.


Випікати близько 20 хвилин до легкого золотавого кольору.


Охолодити й приємного чаювання!

 

печиво, печиво з кунжутом, смачне та хрумке печиво, кунжут, прості рецепти, печиво до чаю

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучне печиво з корицею до Дня Св. Миколая
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1571
Смачна й проста альтернатива традицінйим «миколайчикам».
ФІЛБЕРТІНИ (Filbertines) - ароматне, розсипчасте, мега-горіхове печиво
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1663
На кулінарних форумах пишуть, що воно зберігається при кімнатній температурі близько місяця.
Дегустаційна зала: Як обрати печиво «Соломка»?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 2687
Солона або солодка, з цибулею, маком або кмином — соломка ідеально підходить для перекусу, і саме її ми вважаємо безпечним продуктом. Чи так це насправді, дізнавалися кореспонденти сайту «Є».
Просте домашнє печиво «Серпантин»
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 6739
Бюджетна випічка для тих, хто не любить довго стояти біля плити.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: