ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Смачне й хрумке печиво з кунжутом

20 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6573
Люблю такі рецепти — просто й дуже швидко. До чаю або кави таке печиво підходить якнайкраще.
Люблю такі рецепти — просто й дуже швидко. До чаю або кави таке печиво підходить якнайкраще. Фото: автора

Нехитрий смаколик з приємним присмаком кунжутної халви. Але пекти його рекомендую тільки тим, кому подобається кунжут по-справжньому.

Рецепт із категорії «гості на порозі». Люблю такі рецепти — просто й дуже швидко. До чаю або кави таке печиво підходить якнайкраще. До того ж, кунжут — один із лідерів за вмістом кальцію. У ньому його більше, ніж у сирі в 10 разів!

Інгредієнти:


3 яйця,

150 г кунжуту + 20 г для посипання,

200 вершкового масла,

1 склянка цукру,

1 пачка розпушувача,

2,5 склянки борошна,

ванілін.



Приготування:
М'яке масло збити з цукром та ваніліном, ввести яйця.

Додати всі сипучі інгредієнти, у тому числі і кунжут.

Замісити тісто.

Розігріти духовку до 180ºС. Деко встелити пекарським папером. Сформувати з тіста кульки й викласти їх на деко.

Кожну кульку приплюснути виделкою або ж іншим предметом із візерунками (я використовувала молоточок для відбивних). Таким чином ви отримаєте не тільки корж-печенюшку, а ще й створите красу на його поверхні.

Посипати печиво зверху кунжутом.


Випікати близько 20 хвилин до легкого золотавого кольору.


Охолодити й приємного чаювання!

 

печиво, печиво з кунжутом, смачне та хрумке печиво, кунжут, прості рецепти, печиво до чаю

Коментарі:

  Так  Ні, дякую