clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 998

Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина

Соус виходить навіть смачнішим, ніж якісний карамельний пудинг із пакетика. Не говорячи вже, що він набагато корисніший, адже повністю натуральний.
Соус виходить навіть смачнішим, ніж якісний карамельний пудинг із пакетика. Не говорячи вже, що він набагато корисніший, адже повністю натуральний. Фото: автора

Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...

…А можна їсти його просто так, з креманочки, маленькою ложечкою, заплющивши очі та насолоджуючись його приємною текстурою та післясмаком цукерок «Іриска». Соус виходить навіть смачнішим, ніж якісний карамельний пудинг із пакетика. Не говорячи вже, що він набагато корисніший, адже повністю натуральний. А якщо ще й збити карамельний соус із вершковим маслом, то сміливо можна начиняти цим кремом еклери чи використовувати його для перемащування тортиків.

Інгредієнти:

3 яйця,

3-4 ст. л. вареного згущеного молока,

1 ст. л. картопляного крохмалю,

1 ст. л. борошна,

0,5 л молока,

1 пакетик (10 г) ванільного цукру (у мене ванільний екстракт),

0,5 склянки цукру.

Приготування:

Змішати крохмаль із борошном. Закип'ятити молоко в каструлі з товстим дном.

Міксером збити яйця з ваніліном та цукром в піну. Додати згущене молоко й продовжувати збивати до однорідності.

Просіяти борошняно-крохмальну суміш. Розмішати, щоб не було грудочок. Не припиняючи збивати, влити цівкою кипляче молоко (консистенція має бути гладкою та однорідною). Перелити рідину назад в каструльку з товстим дном і поставити на маленький вогонь. Помішуючи, варити до загустіння (готовий соус має густу, глянсову консистенцію і важко стікає з ложки).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: швидко охолодити соус можна, поставивши каструльку в ємність із холодною водою, і періодично перемішуючи його. Якщо ж у вас часу вдосталь, накрийте поверхню крему харчовою плівкою так, щоб вони стикалися, і залишіть соус до повного охолодження. Це попередить утворення на поверхні соусу неапетитної плівочки. До речі, він чудово зберігається у холодильнику протягом тижня у скляному посуді, який щільно закривається кришкою.

 

 

корисні десерти, десерт, карамельний соус, ідеальний карамельний соус, крем, пудинг, соус, десерти, карамельний пудинг, порадник

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Домашнє полуничне морозиво – хіт ягідного сезону
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1360
Ароматне та легке, й ніякої пальмової олії та кристаликів льоду!
Ягідне морозиво-мікс із малиною і шовковицею (без яєць!)
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1506
Смачний корисний домашній смаколик, який дуже легко готується. А якщо його не заморожувати, то вийде чудовий легкий вітамінний десерт.
Пломбір… Смачно, як у дитинстві
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 3928
У дитинстві все було кращим: і дерева вищими, і літо довшим, і морозиво смачнішим.
Семіфредо з ягодами, фісташками і цукатами
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1174
Семіфредо — це традиційний італійський десерт, який нагадує собою м'яке морозиво. Його особливість у тому, що до складу входять різні наповнювачі: від печива і шоколаду до горіхів і різних ягід та фруктів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: