ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина

22 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4508
Соус виходить навіть смачнішим, ніж якісний карамельний пудинг із пакетика. Не говорячи вже, що він набагато корисніший, адже повністю натуральний.
Соус виходить навіть смачнішим, ніж якісний карамельний пудинг із пакетика. Не говорячи вже, що він набагато корисніший, адже повністю натуральний. Фото: автора

Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...

…А можна їсти його просто так, з креманочки, маленькою ложечкою, заплющивши очі та насолоджуючись його приємною текстурою та післясмаком цукерок «Іриска». Соус виходить навіть смачнішим, ніж якісний карамельний пудинг із пакетика. Не говорячи вже, що він набагато корисніший, адже повністю натуральний. А якщо ще й збити карамельний соус із вершковим маслом, то сміливо можна начиняти цим кремом еклери чи використовувати його для перемащування тортиків.

Інгредієнти:

3 яйця,

3-4 ст. л. вареного згущеного молока,

1 ст. л. картопляного крохмалю,

1 ст. л. борошна,

0,5 л молока,

1 пакетик (10 г) ванільного цукру (у мене ванільний екстракт),

0,5 склянки цукру.

Приготування:

Змішати крохмаль із борошном. Закип'ятити молоко в каструлі з товстим дном.

Міксером збити яйця з ваніліном та цукром в піну. Додати згущене молоко й продовжувати збивати до однорідності.

Просіяти борошняно-крохмальну суміш. Розмішати, щоб не було грудочок. Не припиняючи збивати, влити цівкою кипляче молоко (консистенція має бути гладкою та однорідною). Перелити рідину назад в каструльку з товстим дном і поставити на маленький вогонь. Помішуючи, варити до загустіння (готовий соус має густу, глянсову консистенцію і важко стікає з ложки).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: швидко охолодити соус можна, поставивши каструльку в ємність із холодною водою, і періодично перемішуючи його. Якщо ж у вас часу вдосталь, накрийте поверхню крему харчовою плівкою так, щоб вони стикалися, і залишіть соус до повного охолодження. Це попередить утворення на поверхні соусу неапетитної плівочки. До речі, він чудово зберігається у холодильнику протягом тижня у скляному посуді, який щільно закривається кришкою.

 

 

корисні десерти, десерт, карамельний соус, ідеальний карамельний соус, крем, пудинг, соус, десерти, карамельний пудинг, порадник

Коментарі:

  Так  Ні, дякую