clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Квітня 2017 р. Анка Кофеманка 1183

Тушкований кролик у червоному вині

Вино не відчувається, адже спирт під час приготування випаровується. Залишається лише пікантна винна нотка.
Вино не відчувається, адже спирт під час приготування випаровується. Залишається лише пікантна винна нотка.

Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!

Інгредієнти:

1 тушка кролика,

0,5 л вина (я брала червоне напівсолодке),

лавровий листок,

борошно,

олія оливкова,

масло вершкове,

1 помідора (або томатна паста),

цибля, часник,

сіль, перець, спеції.

Приготування:

М'ясо кролика разділити на порційні шматки, промити, просушити паперовим рушником.

Цибулю нарізати соломкою, а два зубки часнику розрізати на декілька шматочків.

Масло вершкове (грамів  50) розтопити, додати олію. Шматочки м'яса запанірувати в борошні й викласти на сковорідку.

Смажити з обох боків до золотавої скоринки (хвилин 8-10).

Додати цибулю з часником і подрібнену помідору, присмачити спеціями. Смажити все разом ще 10 хвилин. 

Залити кролика червоним вином, довести до кипіння. Потім вогонь зменшити до мінімуму йтушкувати ще 10 хвилин з відкритою кришкою, щоб випарувався спирт. Тоді закрити сковорідку кришкою й залишити на маленькому вогні орієнтовно на годину. Але варто час від часу або перевертати шматочки, або помішувати їх, щоб не пригоріли. 

Кролик у винному соусі найкраще смакує з картопляним пюре або рисом. Хоча я його їла без гарніру. Смакота!

 

м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів, страви з кролика, кролик,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажена печінка «Красуня Сходу»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2458
Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!
Кролик в кефірі (найпростіший рецепт)
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 908
Дуже смачна страва, яка не вимагає наявності великих кулінарних талантів, а також складних інгредієнтів.
Осіннє овочеве рагу з кроликом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 647
Відмінне поєднання кролика з баклажанами та капустою. Ну й, звісно ж, біле вино – родзинка багатьох рецептів.
Гомілки, фаршировані сиром сулугуні, перепелиними яйцями та зеленню
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 847
Можна приготувати курячі ніжки з грибною начинкою, картопляним пюре та навіть капустою. Завжди виходить однаково смачно.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: