ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Січня, 2020

Тушкований кролик у червоному вині

23 Квітня 2017 р. Анка Кофеманка Гурман 2675
Вино не відчувається, адже спирт під час приготування випаровується. Залишається лише пікантна винна нотка.
Вино не відчувається, адже спирт під час приготування випаровується. Залишається лише пікантна винна нотка.

Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!

Інгредієнти:

1 тушка кролика,

0,5 л вина (я брала червоне напівсолодке),

лавровий листок,

борошно,

олія оливкова,

масло вершкове,

1 помідора (або томатна паста),

цибля, часник,

сіль, перець, спеції.

Приготування:

М'ясо кролика разділити на порційні шматки, промити, просушити паперовим рушником.

Цибулю нарізати соломкою, а два зубки часнику розрізати на декілька шматочків.

Масло вершкове (грамів  50) розтопити, додати олію. Шматочки м'яса запанірувати в борошні й викласти на сковорідку.

Смажити з обох боків до золотавої скоринки (хвилин 8-10).

Додати цибулю з часником і подрібнену помідору, присмачити спеціями. Смажити все разом ще 10 хвилин. 

Залити кролика червоним вином, довести до кипіння. Потім вогонь зменшити до мінімуму йтушкувати ще 10 хвилин з відкритою кришкою, щоб випарувався спирт. Тоді закрити сковорідку кришкою й залишити на маленькому вогні орієнтовно на годину. Але варто час від часу або перевертати шматочки, або помішувати їх, щоб не пригоріли. 

Кролик у винному соусі найкраще смакує з картопляним пюре або рисом. Хоча я його їла без гарніру. Смакота!

 

м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів, страви з кролика, кролик,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую