Гаряча тема:
- Війна
Інгредієнти:
1 тушка кролика,
0,5 л вина (я брала червоне напівсолодке),
лавровий листок,
борошно,
олія оливкова,
масло вершкове,
1 помідора (або томатна паста),
цибля, часник,
сіль, перець, спеції.
Приготування:
М'ясо кролика разділити на порційні шматки, промити, просушити паперовим рушником.
Цибулю нарізати соломкою, а два зубки часнику розрізати на декілька шматочків.
Масло вершкове (грамів 50) розтопити, додати олію. Шматочки м'яса запанірувати в борошні й викласти на сковорідку.
Смажити з обох боків до золотавої скоринки (хвилин 8-10).
Додати цибулю з часником і подрібнену помідору, присмачити спеціями. Смажити все разом ще 10 хвилин.
Залити кролика червоним вином, довести до кипіння. Потім вогонь зменшити до мінімуму йтушкувати ще 10 хвилин з відкритою кришкою, щоб випарувався спирт. Тоді закрити сковорідку кришкою й залишити на маленькому вогні орієнтовно на годину. Але варто час від часу або перевертати шматочки, або помішувати їх, щоб не пригоріли.
Кролик у винному соусі найкраще смакує з картопляним пюре або рисом. Хоча я його їла без гарніру. Смакота!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: