Гаряча тема:
- Війна
«Рецептів шашлику існує дуже багато, я пропоную вам – звичайний класичний варіант. Користуюся ним ось уже 14 років і зраджувати йому не збираюся, – каже Дмитро. – Маринад виходить дуже дешевим – туди не потрібно ані ківі додавати, ані лимони з помідорами й паприкою... Нічого новомодного. Але успіх буде забезпечений - м'ясо виходить ніжне й соковите. Мене часто запитують клієнти: «Ну що ти такого додаєш у той маринад, що твій шашлик завжди такий м'який виходить?». Відповідь проста – цибуля, сіль і перець».
Інгредієнти:
На 1 кг свинини – 1 кг цибулі,
Сіль, суміш перців свіжозмелена (якісна),
хмелі-сунелі, майоран,
чабер (трави та спеції можна корегувати на свій смак).
Приготування:
Свининку, бажано ошийок, нарізати порційними шматками, посолити й поперчити на смак, присмачити травами, перемішати. Цибулю нарізати дуже тонкими кільцями (чим тонше, тим краще – так вона віддасть більше соку м’ясу! Дмитро робить це на шатківниці для капусти). Дехто радить перекрутити цибулю через м’ясорубку, але фахівець не радить – з’явиться специфічна гірчинка, яка не всім подобається. Скласти пошарово м’ясо та цибулю у ємність. І все! Ніякого оцту, води, вина лити не потрібно. Соку, тобто рідини, буде більше, ніж достатньо.
На маринування м'яса вам знадобиться близько 2 годин. Але, за словами чоловіка, в ідеалі має минути 12 годин. А потім все я ця краса нанизується на шампур...
...і смажиться на вугіллі:
Подавати радить із цибулино-томатним соусом: нашинкована півкільцями цибулька, зелень петрушки та кінзи+томатна паста чи соус.
Маринад можна використовувати і для інших видів м'яса.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: