ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Червня, 2020

Фірмовий шашлик від мангальника Дмитра Савчука

28 Квітня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4552


М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.

«Рецептів шашлику існує дуже багато, я пропоную вам – звичайний класичний варіант. Користуюся ним ось уже 14 років і зраджувати йому не збираюся, – каже Дмитро. – Маринад виходить дуже дешевим – туди не потрібно ані ківі додавати, ані лимони з помідорами й паприкою... Нічого новомодного. Але успіх буде забезпечений - м'ясо виходить ніжне й соковите. Мене часто запитують клієнти: «Ну що ти такого додаєш у той маринад, що твій шашлик завжди такий м'який виходить?». Відповідь проста – цибуля, сіль і перець».

Інгредієнти:                                  

На 1 кг свинини – 1 кг цибулі,

Сіль, суміш перців свіжозмелена (якісна),

хмелі-сунелі, майоран,

чабер (трави та спеції можна корегувати на свій смак).

Приготування:

Свининку, бажано ошийок, нарізати порційними шматками, посолити й поперчити на смак, присмачити травами, перемішати. Цибулю нарізати дуже тонкими кільцями (чим тонше, тим краще – так вона віддасть більше соку м’ясу! Дмитро робить це на шатківниці для капусти). Дехто радить перекрутити цибулю через м’ясорубку, але фахівець не радить – з’явиться специфічна гірчинка, яка не всім подобається. Скласти пошарово м’ясо та цибулю у ємність. І все! Ніякого оцту, води, вина лити не потрібно. Соку, тобто рідини, буде більше, ніж достатньо.

На маринування м'яса вам знадобиться близько 2 годин. Але, за словами чоловіка, в ідеалі має минути 12 годин. А потім все я ця краса нанизується на шампур...

...і смажиться на вугіллі:

Подавати радить із цибулино-томатним соусом: нашинкована півкільцями цибулька, зелень петрушки та кінзи+томатна паста чи соус.

Маринад можна використовувати і для інших видів м'яса.

 

м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря, гриль, страви для пікніку, пікнік, страви зі свинини, фірмовий шашлик від мангальника, ресторан хутір, Савчук Дмитро, шашлик, страви для пікніку, страви на мангалі,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую